Κοτολέτες μοσχαριού με ζεστή σάλτσα κάππαρης και ντομάτας

05:01 2/7/2013 - Πηγή: TNSite

Tρομερός συνδιασμός! Η ντομάτα ισορροπεί με την κάπαρη και δίνουν άλλη διάσταση στο κρέας! Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

4 μοσχαρίσιες κοτολέτες μετρίου μεγέθους (800 γρ.)2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες1 κουταλιά της σούπας λεπτό ξύσμα φλούδας λεμονιού1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο επιπλέον1 κουταλιά της σούπας λεπτό ξύσμα φλούδας λεμονιού επιπλέον2 μέτρια κολοκυθάκια χοντροκομμένα3 μεγάλες ντομάτες χοντροκομμένες60 ml ζωμό κοτόπουλο2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
στραγγισμένη

Βάλτε τις κοτολέτες μαζί με το σκόρδο και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύψτε τες και βάλτε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να τις χρειαστείτε.

Ζεστάνετε μια μεγάλη, λαδωμένη κατσαρόλα και σοτάρετε το έξτρα σκόρδο και το έξτρα ξύσμα φλούδας λεμονιού ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και τον ντοματοπολτό. Σιγοβράστε ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Μέχρι αυτό το σημείο, μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό εκ των προτέρων. Καλύψτε το και διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Ψήστε τις κοτολέτες σε ζεσταμένη σχάρα φούρνου (ή γκριλ ή μπάρμπεκιου) που θα την έχετε λαδώσει μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να γίνουν όπως επιθυμείτε.

Προσθέστε τη ρίγανη και την κάππαρη στη σάλτσα και ανακατέψτε τη μέχρι να κάψει. Σερβίρετε τις κοτολέτες με τη σάλτσα κάππαρης και ντομάτας.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα