Λάρισα: Προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε περιφέρειας τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

20:29 25/4/2013 - Πηγή: TNSite

Παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρισα το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας. Ο κ. Βιρβιδάκης, επεσήμανε στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ότι η Πολιτεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ΕΣΠΑ και στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, και επεσήμανε επεσήμανε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα- ένα για την κάθε Περιφέρεια-να αξιοποιηθούν σύμφωνα με

τις ειδικές συνθήκες της κάθε Περιφέρειας ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα. Το Συνέδριο ξεκίνησε χθες το απόγευμα με συνάντηση εργασίας για τη Στρατηγική Καινοτομίας (RIS3) και Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έναρξη των εργασιών, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι Έξυπνη Εξειδίκευση είναι ο εντοπισμός των μοναδικών χαρακτηριστικών και μέσων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η ανάδειξη των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της, με παράλληλη συγκέντρωση τοπικών παραγόντων και πόρων γύρω από ένα όραμα για το μέλλον που άγεται από την αριστεία. Επεσήμανε δε ότι είναι ουσιώδης για την πραγματικά αποτελεσματική έρευνα και τις επενδύσεις στην καινοτομία.

Επίσης σε παρέμβασή της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρενά Καραλαριώτου και μιλώντας ειδικά για την επιχειρηματικότητα επεσήμανε τα εξής:

«Σήμερα, επιτέλους μιλάμε για την επιχειρηματικότητα. Απενοχοποιούμε την έννοια και μιλάμε με όρους αγοράς. Μιλάμε για την υγιή επιχειρηματικότητα, τον σίγουρο μοχλό ανάπτυξης, τον καθοριστικότερο παράγοντα στην τόνωση της απασχόλησης και sτη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η σύζευξη της επιχειρηματικότητας με την έρευνα και την καινοτομία, αποτελεί κομβικό σημείο στην προσπάθεια της χώρας να βγει από το τούνελ της ύφεσης που έχει διαλύσει την κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα