Μανιτάρια… αλά ελληνικά!

05:37 1/10/2013 - Πηγή: TNSite

Κρατήσετε το κρέας μακριά από το μενού σας!

Υλικά

Για Μανιτάρια… αλά ελληνικά

500 γραμμ. μανιτάρια portobello

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κολοκύθι κομμένο σε καρέ

1 καρότο κομμένο σε καρέ

1 κ.γλ. θυμάρι

2 ντομάτες κομμένες σε καρέ

200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κανελόνια με κιμά και κρέμα!

Προετοιμασία

1. Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια πετσέτα και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους,
τα οποία στη συνέχεια ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο.

2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κοτσάνια των μανιταριών μαζί με το καρότο και το κολοκύθι. Προσθέτουμε και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους και να μαλακώσουν, γύρω στα 5-7΄. Τότε κατεβάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε την ντομάτα και τη φέτα κι ανακατεύουμε.

3. Λαδώνουμε καλά ένα πιρέξ και βάζουμε μέσα τα μανιτάρια. Τα γεμίζουμε προσεκτικά με το μίγμα μας χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC στον αέρα για 10΄.

myself.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κανελόνια με κιμά και κρέμα!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα