Μαραθώνιος Βοστώνης: Οι εκρήξεις σκότωσαν και το χιούμορ

22:22 17/4/2013 - Πηγή: TNSite

Η πλειοψηφία των ξένων δικτύων τα υποδέχτηκαν με καχυποψία και τελικά τα κατέκριναν ως μη ανθρώπινα. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η πρώτη ''φουρνιά'' των γελοιογραφιών ήταν προβλέψιμα ανόητες και θυσιάστηκαν στο βωμό του ποιος θα ήταν ο πρώτος που θα τις δημοσίευε.

Το κοινό αναρωτιέται αν τελικά είχαν κάτι να πουν ή απλώς δημοσιεύτηκαν. Κάποιοι πιο καυστικοί επεσήμαναν πως καλό θα ήταν οι σκιτσογράφοι ''αν δεν ήξεραν τι να πουν καλύτερα να σιωπούσαν''.

Η σκέψη για το χρέος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πώς διαχειρίζονται

τραγωδίες, όπως αυτή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, επιστρέφει επιτακτικά και μας κάνει να αναρωτιόμαστε που αρχίζει και πού τελειώνει η είδηση.

Ο θείος Σαμ πρωταγωνιστεί. Το σύμβολο των ΗΠΑ παρουσιάζεται ως μία φιγούρα δακρυσμένη, ενώ γίνονται σαφείς αναφορές στην αιματοχυσία της 11ης Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας έτσι τον ''ασκό του Αιόλου'' για συνωμοσιολογικά σενάρια περί σύνδεσης των δύο επιθέσεων.

Με αρκετά κακόγουστο τρόπο οι γελοιογραφίες παρουσιάζουν πολίτες με κομμένα πόδια και επισημαίνουν το πάγιο αίτημα του κόσμου να συλληφθούν οι δράστες. Μάλιστα, με κόκκινο χρώμα, που παραπέμπει στις αιματοβαμμένες εικόνες από τη στιγμή του χτυπήματος, απεικονίζεται η εξής φράση: ''Just Do It''.

Πηγή: secotm.tumblr.com, slate.com

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα