Με καθυστέρηση αναχώρησαν δύο υδροπτέρυγα για Αργοσαρωνικό

11:01 5/6/2013 - Πηγή: TNSite

Οι συνδικαλιστές μπλόκαραν τον απόπλου ιπτάμενων δελφινιών για την Αίγινα γιατί η πλοιοκτήτρια εταιρία χρωστά χρήματα στους εργαζόμενους της. Τα δρομολόγια ήταν προγραμματισμένα να φύγουν στις 07:00 το πρωί.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ‘Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου, δήλωσε ότι η παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα θα συνεχιστεί και κανένα πλοίο δεν θα φεύγει αν πρώτα η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν δίνει έγγραφη διαβεβαίωση για εξόφληση των δεδουλευμένων στους ναυτικούς.

Στο

ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, ο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, διεμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την εξόφληση των οφειλομένων στους ναυτικούς από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

«Θα πρέπει να δούμε εξοφλητικούς λογαριασμούς που αποδεικνύουν ότι έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από μία – δύο εταιρείες. Όπως είπε, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων σε ορισμένες εταιρείες φτάνει και τους επτά μήνες.

Να σημειωθεί ότι εμποδίζεται ο απόπλους μόνο των πλοίων των οποίων οι πλοιοκτήτριες εταιρίες χρωστούν στους εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα