Μία γλυκιά ελληνική διάκριση

19:15 10/6/2013 - Πηγή: TNSite
Τα Caprice, ένα από τα αγαπημένα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας μπισκότων Παπαδοπούλου, διακρίθηκαν στα Διεθνή Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2013 συγκεντρώνοντας την υψηλότερη συνολική βαθμολογία με 3 αστέρια.

Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου στις Βρυξέλλες και το βραβείο παρέλαβε η κα Τζελίνα Κουκουμέλη, Marketing Director της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., η οποία δήλωσε σχετικά:

«Μολονότι στα 91 χρόνια από

την ίδρυση της εταιρίας μας έχουμε λάβει πολλές διακρίσεις, η σημερινή μας τιμά και μας συγκινεί ιδιαίτερα. Η διάκριση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια αναγνώριση της δουλειάς πολλών ετών αλλά, κυρίως, αναγνώριση της ποιότητας και της ιδιαίτερης γεύσης των Caprice. Συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη και διάθεση με σκοπό να κατακτήσουμε τις καρδιές όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων καταναλωτών, καθώς τα Caprice αποτελούν και τη ναυαρχίδα των προϊόντων που εξάγουμε σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλον τον κόσμο».

Η ανάδειξη έγινε βάσει αξιολόγησης Κριτικής Επιτροπής η οποία αποτελείται από 60 διεθνώς αναγνωρισμένους chefs από όλον τον κόσμο. Δεκάδες διαφορετικά καταναλωτικά προϊόντα δοκιμάστηκαν τυφλά, το καθένα για τη δική του αξία με γνώμονα τη γευστική απόλαυση. Τα οργανοληπτικά κριτήρια αξιολόγησης αφορούσαν στην πρώτη εντύπωση, στην εμφάνιση, στο άρωμα, στην υφή, στην αίσθηση στο στόμα και στη μετάγευση.

Σημειώνεται ότι το International Taste and Quality Institute (ITQI) είναι ο πρώτος ανεξάρτητος οργανισμός που βασίζεται σε μεγάλους Σεφ και Γευσιγνώστες για να κρίνει, να βραβεύει και να προωθεί τρόφιμα και ποτά ανώτερης ποιότητας απ' όλον τον κόσμο.

Οι κριτές επιλέγονται από τις 14 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών, στην Ευρώπη όπως τις Maîtres Cuisiniers of France and Belgium, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs' Association (Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων), Académie Culinaire of France, Verband der Köche Deutschlands, Jeunes Restaurateurs d'Europe, the Federación de Asociaciones de Cocineros of Spain, Federerazione dei Cuochi Italiana, Portuguese Chefs Association, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques και Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα