Νέο τρέιλερ «Prisoners»: Ο Χιου Τζάκμαν αμφισβητεί τον Τζέικ Τζίλενχαλ

23:36 28/6/2013 - Πηγή: TNSite

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Καναδού Ντενί Βιλνέβ («Μέσα από τις Φλόγες») με τίτλο «Prisoners» δεν υπόσχεται μόνο σκοτεινό δράμα, μυστήριο και ανατροπές, αλλά και μια σειρά από εξέχουσες ερμηνείες που δε θα περάσουν απαρατήρητες από τους σκάουτερ των βραβείων: Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Πολ Ντάνο, Μελίσα Λίο, Μαρία Μπέλο, Βαϊόλα Ντέιβις και Τέρενς Χάουαρντ πρωταγωνιστούν στο επί χρόνια στις πρώτες

θέσεις της Black List (ο κατάλογος με τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν φθάσει στην οθόνη) σενάριο του Άαρον Γκουτσικόφσκι.

Aν το πρώτο τρέιλερ μάς φάνηκε πιο αποκαλυπτικό από όσο θα θέλαμε, ένα δεύτερο επίσης αφηγηματικό δυομισάλεπτο έρχεται να μας κλείσει το μάτι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλά πράγματα δεν είναι απλώς όπως φαίνονται.

Αυτό όμως που μοιάζει πιο συναρπαστικό στα σκοτεινά πλάνα του Βιλνέβ είναι η ανάδειξη των χαρακτήρων, η ένταση των προσώπων και η εξέλιξη της ιστορίας περισσότερο μέσα από τη ματιά των ανθρώπων, παρά από την αστυνομική δράση.

Ο Χιου Τζάκμαν είναι ο απελπισμένος πατέρας που χάνει τον κόσμο του όταν η κόρη του εξαφανίζεται σε μια εργατική γειτονιά της Βοστόνης. Ο Τζέικ Τζίλενχαλ είναι ο ντετέκτιβ που αναλαμβάνει να ερευνήσει την εξαφάνιση και «προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του» όπως πρέπει κάτω από την πίεση του πατέρα να αναλάβει πιο δραστικά μέτρα απέναντι στον ύποπτο Πολ Ντάνο, προκειμένου να τον εξαναγκάσει σε ομολογία.

Όταν οι επίσημες διαδικασίες της αστυνομίας μοιάζουν να καταλήγουν σε αδιέξοδο ο πατέρας αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, έστω κι αν αυτή η απόφαση τον μεταμορφώσει από φιλήσυχο οικογενειάρχη σε αδίστακτο εκδικητή.

Δε θα ξαφνιαστούμε αν το «Prisoners», πραγματικά από τις ταινίες που περιμένουμε το φθινόπωρο με εξαιρετικό ενδιαφέρον, βρεθεί να είναι το επόμενο οσκαρικό αουτσάιντερ.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα