Ο Μπολτ θέλει να αποχωρήσει ως κυρίαρχος μετά το Ρίο το 2016

20:45 4/9/2013 - Πηγή: TNSite

Έχει σκεφθεί πολύ καλά για την καριέρα του στο άθλημα, ξέρει τι θέλει και δεν διστάζει να το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Ο Γιουσέιν Μπολτ δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί από τον αθλητισμό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 όπου βέβαια θα έχει ως στόχο να κυριαρχήσει στα σπριντ

για τρίτη συνεχή διοργάνωση.

«Νομίζω ότι θα είναι μια καλή στιγμή για να αποσυρθώ, τη στιγμή που θα βρίσκομαι στην κορυφή και θα είμαι κυρίαρχος στα σπριντ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Τζαμαϊκανός αστέρας σε συνέντευξη Τύπου πριν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν και συγκεκριμένα το μίτινγκ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες που είναι και ο τελικός της εφετινής σειράς Ντάιαμοντ Lιγκ της IAAF.

Ο 27άχρονος Μπολτ κέρδισε τους Ολυμπιακούς τίτλους σε 100μ, 200μ και 4Χ100μ το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο κάνοντας το «τρεμπλ» σε δύο συνεχείς διοργανώσεις. Στη συλλογή του έχει άλλα οκτώ χρυσά μετάλλια και δύο χάλκινα από τις συμμετοχές του στα παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ τον περασμένο Αύγουστο στη Μόσχα έκανε το 2ο «τρεμπλ» της καριέρας του στη σημαντικότερη διοργάνωση της IAAF.

Ο Μπολτ επανέλαβε ακόμη, ότι εξετάζει να συμμετάσχει το επόμενο έτος στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στη Γλασκώβη, ενώ ακολουθούν ι δύο μεγάλοι στόχοι του, που είναι το παγκόσμιο του 2015 στο Πεκίνο, μία χρονιά πριν τους Ολυμπιακούς στο Ρίο, όπου θέλει να εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους μεγάλους θρύλους του αθλητισμού.

«Αν θέλω να είμαι ανάμεσα στους μεγάλους αθλητές της ιστορίας, όπως ο πυγμάχος Μοχάμεντ Αλι, ο ποδοσφαιριστής Πελέ και όλα αυτά τα παιδιά, πρέπει να συνεχίσω την κυριαρχία μου στα σπριντ μέχρι να ολοκληρώσω την καριέρα μου», επεσήμανε ο Μπολτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα