Ο χρόνος κυλάει σαν νερό όταν περνάμε καλά!

23:14 28/5/2013 - Πηγή: TNSite

Τελικά δεν είναι στο μυαλό σας! Όντως όταν περνάμε καλά, ο χρόνος σταματάει! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βέλγοι ψυχολόγοι.

Οι ειδικοί πραγματοποίησαν μελέτη σε εθελοντές ηλικίας 11 έως 76 ετών και ανακάλυψαν πως όταν ανακαλούμε στη μνήμη ένα πρόσφατο γεγονός που μας έδωσε μεγάλη χαρά, τείνουμε να υπερεκτιμούμε τη διάρκειά του αντί να την υποτιμούμε.

Στη διάρκεια των ερευνών τους οι εθελοντές συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο κάθε φορά που ολοκλήρωναν ενθουσιασμένοι την περιήγησή τους σε εκθεσιακούς

χώρους της επιλογής τους.

Στο ερωτηματολόγιο έπρεπε να γράψουν πόσο θετικά ή αρνητικά αισθάνονταν για την περιήγησή τους, πόσο «ζωντανοί» ένιωθαν μετά από αυτήν και πόση ώρα πίστευαν ότι διήρκησε.

Οι απαντήσεις τους έδειξαν πως σχεδόν όλοι είχαν πολύ καλή ψυχική διάθεση έπειτα από τη βόλτα τους και ένιωθαν γεμάτοι ζωντάνια. Ωστόσο, όσο πιο καλά είχαν περάσει, τόσο περισσότερο υπολόγιζαν ότι είχε διαρκέσει η περιήγησή τους.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, δεδομένου ότι προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως η ψυχική διέγερση οδηγεί σε βελτίωση της μνήμης, είναι πιθανό στη διάρκεια των θετικών γεγονότων να κωδικοποιούνται στον εγκέφαλο περισσότερες πληροφορίες, οδηγώντας σε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα τη στιγμή του υπολογισμού.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα