Ο Γούντι Άλεν στην Αθήνα; Ψυχραιμία, δεν ξέρουμε ακόμα!

05:28 23/4/2013 - Πηγή: TNSite

Οι φήμες για τον ερχομό του Γούντι Άλεν στην Αθήνα έχουν ανάψει για τα καλά τις τελευταίες ημέρες. Και παρόλο που ευχόμαστε (όπως όλοι) να είναι αλήθεια, προς το παρόν καμία επίσημη πηγή δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Ανακυκλώνοντας πληροφορίες μερίδας του εγχώριου Τύπου για συνεργεία που βρίσκονται ήδη στην πόλη, για ρεπεράζ που έγινε πέρυσι στις Σποράδες και για επικείμενη επίσκεψη του ίδιου του πολυπαραγωγικού auteur το Μάιο στην Ελλάδα

της κρίσης, τα δημοσιεύματα έρχονται να εξάψουν τη φαντασία του κόσμου για κουλούρι στο Ζάππειο παρέα με το Γούντι και ξενύχτια στο Γκάζι με την Πενέλοπε Κρουθ.

Ναι, σύμφωνα με το σενάριο –όχι της ταινίας αλλά των δημοσιευμάτων– η σέξι μούσα του «Vicky Cristina Barcelona» συμπρωταγωνιστεί με τον Μπραντ Πιτ σε φιλμ με τίτλο «Athens by Night» και στο επίκεντρο αυτήν τη φορά της ευρωπαϊκής περιοδείας του Άλεν, τη δική μας πολύπαθη Αθήνα. Ο Πιτ υποτίθεται ότι θα είναι ένας Αμερικανός συγγραφέας (συνηθισμένος χαρακτήρας στις ταινίες του σκηνοθέτη) που ζει σε ένα παλιό σπίτι κάτω από την Ακρόπολη με την Ελληνίδα φίλη του (η Κρουθ μετά την Ιταλίδα θα γίνει και Αθηναία;) και γράφει ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση, την οποία βλέπει να βιώνουν γύρω του οι κάτοικοι της πόλης. Γυρίσματα φημολογείται ότι θα γίνουν και σε Κεφαλλονιά, Λέσβο και Σκιάθο.

Όλο αυτό το buzz σχολιάζεται είτε ως ένα ακόμα δείγμα της καρτποσταλικής οπτικής του Γούντι για τις πρωτεύουσες, οι οποίες ντύνουν τις ιστορίες του (θα έχετε ακούσει ατάκες όπως «καιρός ήταν να έλθει κι εδώ, καλύτεροι είναι οι άλλοι;») και σε ένα μήνυμα υποστήριξης προς τη μνημονιακή Ελλάδα. Αν πραγματικά ο Άλεν εμφανιστεί στην Αθήνα με την κάμερα κι όχι το σαξόφωνο, άλλοι θα ερμηνεύσουν την ταινία ως «μοναδική ευκαιρία προώθησης του τουριστικού προϊόντος», άλλοι απλώς θα στηθούν με τα smart phones στην Πλάκα ελπίζοντας να ανεβάσουν πρώτοι στο facebook την πρώτη ανεπίσημη φωτογραφία από τα γυρίσματα, οι πιο αποφασισμένοι θα κλείσουν ξαπλώστρα σε κοσμική παραλία για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αν η Πενέλοπε έχει κυτταρίτιδα ή αν ο Μπραντ έφερε μαζί και την οικογένεια για ένα long weekend στα νησιά κι άλλοι θα αρχίσουν τη γνωστή μιζέρια περί αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα που τον απασχολούν.

Η αλήθεια είναι ότι όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα, θα θέλαμε πολύ να επιβεβαιωθεί ένα «ελληνικό» πρότζεκτ από τον αγαπημένο μας δημιουργό και να ξαναδούμε σύντομα τη χώρα μας στον κινηματογραφικό χάρτη προβεβλημένων παραγωγών, στον απόηχο των γυρισμάτων του «Πριν τα Μεσάνυχτα» και του «Τα Δυο Πρόσωπα του Ιανουαρίου». Ακόμα κι αν μέχρι να πανηγυρίσουμε ένα τέτοιο γεγονός, έχουν αλλάξει ο τίτλος, το στόρι ή οι πρωταγωνιστές (Πιτ και Κρουθ θυμίζουμε ότι πρόσφατα βρέθηκαν μαζί και στα σετ του «The Counselor» του Ρίντλεϊ Σκοτ). Μέχρι τότε ετοιμαζόμαστε για το σίγουρο επόμενο ραντεβού του Γούντι με το κοινό του, το γυρισμένο στην Αμερική «Blue Jasmine», με Κέιτ Μπλάνσετ, Άλεκ Μπάλντουιν, Σάλι Χόκινς και Λιούις Σι Κέι.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα