Ο καιρός το τριήμερο του Πάσχα

14:29 3/5/2013 - Πηγή: TNSite
Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας τις ημέρες των γιορτών, όπου αναμένεται να εξασθενίσουν σταδιακά οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Θα επικρατήσουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες με εξαίρεση τις κεντρικές και βόρειες ορεινές περιοχές, όπου τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώσουν, ενώ

θα εκδηλωθούν βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό, Ανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με τάσεις εξασθένησης, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στα βόρεια, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο, τους 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, και έως τους 26 βαθμούς στο Αιγαίο.

Μεγάλο Σάββατο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένεται στις περισσότερες περιοχές το Μεγάλο Σάββατο, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, αλλά σύντομα θα εξασθενήσουν, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς. Στα βόρεια θα πνέουν πρόσκαιρα σε μέτριοι άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει καμία αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31-32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα