Ο Μάικλ Φασμπέντερ στις πρώτες εικόνες του «Twelve Years a Slave»

06:21 20/6/2013 - Πηγή: TNSite

Μετά το «Hunger» και το «Shame», κάθε δουλειά του Στιβ ΜακΚουίν είναι ένας λόγος να ενθουσιαστούμε, ειδικά όταν ο σκηνοθέτης συναντά και πάλι τον αγαπημένο του πρωταγωνιστή, Μάικλ Φασμπέντερ. Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Twelve Years a Slave», τη δραματική, ενοχλητική και βίαια ματιά του ΜακΚουίν επάνω στη δουλεία του αμερικανικού Νότου είναι εδώ, με τον «Φας» και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να μας υποψιάζουν για το τι θα δούμε όχι νωρίτερα από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως γράφουν στο twitter

όσοι είχαν την τύχη να δουν υλικό και previews της ταινίας, «ετοιμαστείτε για ένα «Django Unchained» χωρίς την κωμωδία». Ο αφροαμερικανός πρωταγωνιστής του φιλμ, Τσιγουέτελ Ετζίοφορ υποδύεται τον Σόλομον Νόρθαπ, έναν σκλάβο του Νότου, που πουλήθηκε από δουλεμπόρους και έγραψε αργότερα τα απομνημονεύματά του, επάνω στα οποία βασίζεται ο ΜακΚουίν.

«Περνάει μια απίστευτα επώδυνη δοκιμασία, μια εμπειρία που τον φέρνει σε επαφή με τον πόνο και την ανθρώπινη κακία και τελικά μέσα από όλα αυτά βρίσκει τη λύτρωση», λέει ο ΜακΚουίν για τον ήρωά του.

Μπραντ Πιτ, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Πολ Ντέινο και Άλφρεντ Γούνταρντ είναι επίσης στο all star cast του «Twelve Years a Slave», ενώ ο Ντουάιτ Χένρι (δείτε τον στις φωτογραφίες) και η Κουαβανζανέ Γουόλις, συμπρωταγωνιστές στο αγαπημένο «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» συμμετέχουν επίσης στην ταινία.

Από τα λίγα που έχουν μέχρι τώρα γίνει γνωστά, ο Φασμπέντερ θα υποδυθεί έναν σκληρό ιδιοκτήτη φυτείας (ως άλλος Κάλβιν Κάντι του Ντι Κάπριο, αλλά λιγότερο εκκεντρικός), ο Κάμπερμπατς θα είναι ο ιερέας Ουίλιαμ Φορντ, πρώτος ευσπλαχνικός ιδιοκτήτης του ήρωα, η Σάρα Πόλσον (που επίσης απεικονίζεται στις πρώτες φωτογραφίες) θα είναι η γυναίκα του Φασμπέντερ, ενώ εκτός από τους σταρ στο πλατό του ΜακΚουίν βρίσκονται και οι Λουπίτα Νιόνγκο, Σκουτ ΜακΝέρι, Μάικλ Κένεθ Ουίλιαμς και Γκάρεθ Ντίλαχαντ.

Ο Μπραντ Πιτ από την πλευρά του κρατάει ένα μικρό ρόλο, αλλά συμμετέχει στην ταινία και με την ιδιότητα του παραγωγού. «Χωρίς τον Μπραντ αυτή η ταινία δε θα είχε πραγματοποιηθεί» λέει ο Βρετανός σκηνοθέτης στην USA Today. «Και μόνο η παρουσία του ανέβαζε το ηθικό όλων. Είναι σα να έχουμε έναν μεγάλο παίκτη στην ομάδα. Δε χρειάζεται να παίζει κεντρικό ρόλο, αλλά με την παρουσία του όλοι εμείς παίζουμε καλύτερα».

Όσο για τον Φασμπέντερ, ο σκηνοθέτης υπόσχεται ότι η ερμηνεία του είναι πιο πιο σκληρή και δυνατή από ποτέ: «Είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί (από αυτόν). Κι αυτό λέει κάτι».

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα