Οι καυγάδες στο ζευγάρι βλάπτουν την υγεία!

00:08 11/7/2013 - Πηγή: TNSite

Δεν σας έφτιαξε φαγητό, δεν έπλυνε τα πιάτα, δεν έβγαλε το σκύλο βόλτα και άλλοι πολλοί πολλοί λόγοι για να ξεκινήσει ένας καυγάς… Ένας καυγάς που σας στεναχωρεί, σας νευριάζει αλλά κάνει και κακό στην υγεία σας!

Σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου Brigham Young στην Γιούτα, οι μικρές και καθημερινές διαφωνίες βλάπτουν την υγεία των συντρόφων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας η επιστημονική ομάδα μελέτησε 1.700 παντρεμένους ενήλικες για σχεδόν 20 χρόνια. Όπως αποδείχθηκε από τις απαντήσεις και τη σωματική υγεία των συντρόφων, όσο περισσότερο διαφωνεί ένα ζευγάρι τόσο χειρότερη είναι

η υγεία του.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η σύνδεση μεταξύ ευτυχισμένου γάμου και υγείας μπορεί να σχετίζεται με το πώς οι δύο σύντροφοι φροντίζουν ο ένας τον άλλο. Κάτι που σημαίνει ότι τα χαρούμενα ζευγάρια έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Και όντως δύο ευτυχισμένοι σύντροφοι είναι πιο πιθανό να μαγειρεύουν και να τρώνε υγιεινά και να κάνουν μαζί και άλλα πράγματα, όπως υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ.

Η καλή σχέση στο ζευγάρι, φέρνει και τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοστήριξη, με αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες που βιώνουν, να κοιμούνται καλύτερα και να αποβάλλουν ευκολότερα κακές συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα