Ομοφοβικό ξέσπασμα Άνθιμου

21:15 31/5/2013 - Πηγή: TNSite

Με αφορμή το φεστιβάλ ομοφυλόφιλων- αμφιφυλόφιλων «Thessaloniki Pride», που θα πραγματοποιηθεί στην συμπρωτεύουσα στις 14 και 15 Ιουνίου ο Μητροπολίτης σε ανακοίνωσή του εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του.

Αρχικά, υπενθυμίζει ότι πρόσφατα, αντιπροσωπεία πολιτών του παρέδωσε φάκελο με 19.500 υπογραφές Θεσσαλονικέων που αντιδρούν στην παρουσία των ομοφυλοφίλων στην πόλη τους και στο πλαίσιο αυτό καλεί τους γονείς να κρατήσουν μακριά τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις.

Καλεί,

δε, ξανά, τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη να ματαιώσει την εκδήλωση, σημειώνοντας ότι η μόνη παραχώρηση που έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων είναι να μην γίνει η παρέλαση κοντά σε ναούς.

Και τέλος, καλεί και τους Θεσσαλονικείς, ως ορθόδοξοι χριστιανοί, να αποφύγουν κάθε εκδήλωση βίας και συγκρούσεων εντός της τοπικής κοινωνίας και να αντιδράσουν εκφράζοντας μόνο την κάθετη αντίρρησή τους για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Κληθείς να σχολιάσει τη συλλογή υπογραφών κατά των εκδηλώσεων, ο κ. Μπουτάρης είχε δηλώσει πως το gay pride αποτελεί τιμή για τη Θεσσαλονίκη, και προσθέτει ότι θα κάνει καλό στον τουρισμό της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα