Ώρα αποφάσεων για το δημόσιο: Σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

14:01 13/4/2013 - Πηγή: TNSite

Βασικό θέμα, οι απομακρύνσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων από το δημόσιο, το οποίο παραμένει το μοναδικό ανοιχτό θέμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφωνούν απολύτως με την απομάκρυνση, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης

έχει ενστάσεις επί της διαδικασίες.

Όπως όλα δείχνουν, το Μαξίμου επιθυμεί να κλείσει το θέμα του Δημοσίου εντός του Σαββατοκύριακου και πάντως πολύ νωρίτερα από την Τρίτη που εμφανίζεται ως "καταληκτική" ημερομηνία, προκειμένου να μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου, αφήνει ανοιχτό το θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι "το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται".

Στη ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως διαφωνούν με τη θέση αυτή, σημειώνοντας ότι για να μπορεί να απολυθεί ένας υπάλληλος δεν αρκεί να καταργηθεί η οργανική του θέση αλλά ολόκληρη η υπηρεσία, ενώ θεωρούν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για αθρόες και οριζόντιες απολύσεις.

Σε σχέση με το θέμα του Δημοσίου, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα σχετικά ζητήματα θα συμφωνηθούν με την τρόικα μέχρι την Κυριακή. Η εκ μέρους της τρόικας αποδοχή του κανόνα 1:1 για τις πειθαρχικού χαρακτήρα απολύσεις, αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, προσδίδει στην παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά χαρακτηριστικά.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα