Ώρα στέψης για τη Γιουβέντους

22:16 3/5/2013 - Πηγή: TNSite
Απομένουν τέσσερις αγώνες για την ολοκλήρωση του Καμπιονάτο, αλλά η Γιουβέντους είναι έτοιμη να ράψει από τώρα το σκουντέτο στη φανέλα της, αφού χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στο εντός έδρας παιχνίδι με την Παλέρμο για να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο. Η δεύτερη Νάπολι υποδέχεται την αποδεκατισμένη – από τραυματισμούς – Ίντερ και η τρίτη Μίλαν αντιμετωπίζει στο Σαν Σίρο την Τορίνο.

Η αυλαία της 35ης αγωνιστικής ανοίγει στη Βερόνα, όπου το Σάββατο 4 Μαΐου στις 19:00 η Κιέβο φιλοξενεί την Κάλιαρι. Οι γηπεδούχοι δεν

βρίσκονται σε καλή κατάσταση και χρειάζονται τη νίκη για να μην μπουν σε περιπέτειες. Απόντες λόγω τιμωρίας δεν υπάρχουν από τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Σαρδηνίας είναι πιο άνετη, αφού έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο και χρειάζεται μόλις δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει την παραμονή της στη Serie A και μαθηματικά. Απών από την αναμέτρηση ο τιμωρημένος Μαουρίτσιο Πινίγια.

Στις 21:45 γίνεται ο σημαντικός αγώνας της Φιορεντίνα με τη Ρόμα. Οι γηπεδούχοι, χωρίς τον Στέφαν Σάβιτς στη σύνθεσή τους, συνεχίζουν την προσπάθεια κατάληψης της τρίτης θέσης και χρειάζονται τη νίκη. Η ομάδα της πρωτεύουσας, όμως, βρίσκεται σε… τροχιά Γιουρόπα Λιγκ και θα προσπαθήσει από τη μεριά της να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τη Φλωρεντία, προκειμένου να κρατήσει πίσω της τις ομάδες που την καταδιώκουν. Ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τιμωριών.

Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 13:30 η Ουντινέζε φιλοξενεί τη Σαμπντόρια. Οι γηπεδούχοι έχουν τέσσερις συνεχόμενες νίκες και θέλουν μία ακόμα για να διατηρηθούν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν. Τιμωρημένοι δεν υπάρχουν από την ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Η «Σαμπ» αγνοεί τη νίκη τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Συνεπώς έχει ανάγκη από βαθμούς, αλλά στην προσπάθειά της να τους κατακτήσει θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ντανιέλε Γκασταλντέλο και του Άντζελο Παλόμπο, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Στις 16:00 η Κατάνια υποδέχεται τη Σιένα. Οι γηπεδούχοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ και μοιάζουν να μην έχουν στόχους. Θα αγωνιστούν χωρίς τον Μαριάνο Αντουχάρ, τον Τζοβάνι Μαρκέζε και τον Τζουζέπε Μπελούτσι, προσπαθώντας να πάρουν την πρώτη τους νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν την προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού παίζοντας χωρίς τον τιμωρημένο Σιμόνε Βεργκάσολα, αλλά δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχοντας γνωρίσει δύο συνεχόμενες ήττες.

Η Τζένοα έχει την ευκαιρία να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς αντιμετωπίζοντας την υποβιβασμένη Πεσκάρα. Η ομάδα της Γένοβας είναι σε καλή κατάσταση, έχοντας πάρει 5 βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια και θα παίξει πλήρης. Πλήρης, αλλά χωρίς κίνητρο, θα παίξει και η ομάδα της Πεσκάρα.

Στο Τορίνο έφτασε η ώρα της φιέστας. Η Γιουβέντους χρειάζεται έναν βαθμό στο παιχνίδι με την Παλέρμο, για να κατακτήσει μαθηματικά το 29ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Απόντες δεν υπάρχουν και ο Αντόνιο Κόντε θα χρησιμοποιήσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Η ομάδα της Σικελίας έχει ανάγκη βαθμών, αφού βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά δεν ελπίζει σε πολλά από αυτό το ματς. Απών λόγω τιμωρίας ο Μισέλ Μοργκανέλα.

Στο Ολίμπικο η Λάτσιο έχει μια από τις τελευταίες της ευκαιρίες να πλησιάσει στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αντιμετωπίζει τη Μπολόνια, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη μαθηματική παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με τη Λάτσιο να αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγώνες και τη Μπολόνια να έχει πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες. Απόντες οι Τζουζέπε Μπιάβα από τους γηπεδούχους και Αρκιμέντε Μορλέο από τους φιλοξενούμενους.

Σημαντικό παιχνίδι γίνεται στο Σαν Σίρο, όπου η Μίλαν υποδέχεται την Τορίνο. Η ομάδα του Μιλάνου θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην τρίτη προνομιούχο θέση, αλλά η ομάδα του Τορίνο έχει ανάγκη βαθμών, προκειμένου να μείνει μακριά από τις τελευταίες θέσεις. Οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Καμίλ Γκλικ.

Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αδιάφορες ομάδες θα γίνει στην Πάρμα, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Αταλάντα. Αν και αμφότερες δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους στη Serie A, βρίσκονται αρκετά μακριά από τις τελευταίες θέσεις και βολεύονται με την ισοπαλία. Μοναδικός απών ο Μάρκο Λιβάγια της Αταλάντα.

Στις 24:45 η Νάπολι αντιμετωπίζει την Ίντερ σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι μοιάζει να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση, σε αντίθεση με εκείνη του Αντρέα Στραματσόνι, η οποία παλεύει για μια θέση που θα της δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 04/05
19:00: Κιέβο – Κάλιαρι
21:45: Φιορεντίνα – Ρόμα

Κυριακή 05/05

13:30: Ουντινέζε – Σαμπντόρια
16:00: Κατάνια – Σιένα
Τζένοα – Πεσκάρα
Γιουβέντους – Παλέρμο
Λάτσιο – Μπολόνια
Μίλαν – Τορίνο
Πάρμα – Αταλάντα
21:45: Νάπολι – Ίντερ

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα