Πένες αλά Πουτανέσκα!

05:36 15/6/2013 - Πηγή: TNSite

Είναι μια κλασική συνταγή, αλλά και αγαπημένη συνταγή που είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά. Αν την πετύχετε, θα σας μείνει αξέχαστη και δεν θα τη …χρυσοπληρώσετε! Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

450 γραμμάρια πέννες1 ντομάτα ξεσποριασμένη σε κομμάτια1 πιπεριά κόκκινη σε κομμάτια40 γραμμάρια αντζούγιες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες1 πιπεριά τσίλι (καυτερή) ψιλοκομμένη2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη2 σκελίδες σκόρδο4 κουταλιές της σούπας ελιές ΚαλαμώνΕλαιόλαδοΜαιντανός ψιλοκομμένοςΠιπέρι φρέσκοΑλάτι

Βράζουμε τις πένες σε καυτό αλατισμένο

νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου για 10 λεπτά). Ένα λεπτό πρίν γίνουν οι πένες, ρίχνουμε την ντομάτα και την κόκκινη πιπεριά μέσα στο νερό.

Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, βάζουμε σε ένα τηγάνι τις αντζούγιες, το τσίλι, την κάπαρη, το σκόρδο, τις ελιές και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά (μέχρι που να λιώσουν τελείως οι αντούγιες).

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε μαΪντανό. Σερβίρουμε αμέσως.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα