Πολυήμερο φεστιβάλ στο Ρέθυμνο από τις 26 Απριλίου

06:08 24/4/2013 - Πηγή: TNSite
Κύκλο εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, με επίκεντρο το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, οργανώνουν οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης με σκοπό να αναδειχθεί η ιστορική φυσιογνωμία και η πολιτιστική παράδοση της πόλης.

Οι «Ημέρες Ρεθύμνου», όπως ονομάζεται ο κύκλος των εκδηλώσεων, θα στηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αξιοποίηση και συμμετοχή καλλιτεχνών, ενώ αποτελεί μία συνέχεια της άνοιξης του 2012 (Απρίλιο και Μάιο), τότε που το Ρέθυμνο άνοιξε τις πόρτες του σε καλλιτέχνες

απ' όλη την Ελλάδα.

Είναι ένα φεστιβάλ το οποίο διεξάγεται από τις 26 Απριλίου έως και τις 7 Ιουνίου και στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν έξι εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, 19 συναυλίες και μια θεατρική παράσταση. «Οι Ημέρες Ρεθύμνου» είναι ένα πείσμα των διοργανωτών αλλά και φορέων του Ρεθύμνου για πολιτιστική παρουσία υψηλού επιπέδου και αποστολή του μηνύματος της ελπίδας, της δημιουργίας, της συνένωσης καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «από την πρώτη τους εμφάνιση, το 2012, οι γιορτές παλιάς πόλης "Ημέρες Ρεθύμνου" μπήκαν στον χάρτη των φεστιβάλ της χώρας και αναγνωρίστηκαν τόσο από το κοινό του Ρεθύμνου και της Κρήτης αλλά και αυτό της υπόλοιπης Ελλάδας».

Για τον ενάμιση αυτό μήνα των εκδηλώσεων μαζί με τους κατοίκους της παλιάς πόλης θα συνεργαστούν: Η 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου, η Φιλαρμονική Ρεθύμνου, Πολιτιστικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου.

Μεταξύ εκείνων που στηρίζουν το Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Περιφέρεια Κρήτης υπό την αιγίδα των οποίων οι «Ημέρες Ρεθύμνου» θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ακόμα πιο μακριά από την Κρήτη και την Ελλάδα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα