«Πριγκίπισσα» στην παραγκούπολη

10:57 24/9/2013 - Πηγή: TNSite
Οι πρόγονοί της ζούσαν σε πολυτελή παλάτια και διοικούσαν μια τεράστια και πλούσια αυτοκρατορία. Αλλά η ζωή της Sultana Begum απέχει πολύ από όλα αυτά, καθώς η ίδια ζει σε μια παράγκα στα προάστια της Καλκούτας, στην Ινδία.

Η 60χρονη είναι δισέγγονη του τελευταίου αυτοκράτορα της Ινδίας Bahadur Shah Zafar και αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα με τη βασική σύνταξη των 70 ευρώ, παρά την ευγενή καταγωγή της, γράφει η Daily Mail.

Παρότι συνδέεται με τη βασιλική οικογένεια του 19ου αιώνα, από το θάνατο του συζύγου της

πρίγκιπα Mirza Bedar Bukht το 1980 και μετά, η Sultana ζει μέσα στη φτώχεια. Μοιράζεται την κουζίνα με τους γείτονές της και πλένει στο δρόμο με νερό από δημόσιες βρύσες.

Η Sultana ζει με την άγαμη κόρη της Madhu Begum. «Ζούμε αλλά ο Θεός ξέρει πώς. Οι άλλες μου κόρες και οι σύζυγοί τους είναι φτωχοί άνθρωποι, μετά βίας τα βγάζουν πέρα οπότε δεν μπορούν να μας βοηθήσουν», λέει η ίδια.

Η σύνταξή της είναι για την ίδια και τα έξι παιδιά της.

Η δυναστεία των Mughal, από την οποία προέρχεται και η Sultana συνέβαλε ιδιαίτερα στην αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ινδίας από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, με πολλά έργα τους να είναι σήμερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η κυβέρνηση προσέφερε δουλειά με μισθό περίπου 180 ευρώ στην εγγονή της Roshan Ara αλλά άλλα μέλη της οικογένειάς της, που ήταν αναλφάβητα, δεν μπόρεσαν να περάσουν στα βασικά κυβερνητικά τεστ όταν τους προσφέρθηκαν δουλειές.

Δείτε τις φωτογραφίες

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα