Προς συμβιβασμό Google με την Ε.Ε

17:14 1/10/2013 - Πηγή: TNSite

Κοντά σε έναν συμβιβασμό με τις E.E βρίσκεται η Google, η οποία κατέθεσε νέες βελτιωμένες προτάσεις προκειμένου να πείσει τις αρχές ότι δεν παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό στο πεδίο των μηχανών αναζήτησης στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Joaquín Almunia ανέφερε: "Έχουμε φτάσει σε σημείο - κλειδί στη συγκεκριμένη υπόθεση» και πρόσθεσε "Εάν η έρευνά μας σε αυτή τη βελτιωμένη πρόταση είναι ικανοποιητική, τότε μπορούμε να καταλήξουμε σε

επίσημη απόφαση την προσεχή άνοιξη. Νομίζω ότι ο δρόμος του συμβιβασμού είναι η καλύτερη επιλογή"

Ο David Wood , νομικός σύμβουλος της ICOMP, δήλωσε ότι η τελευταία προσφορά από την Google θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά από τις Βρυξέλλες.

Ο αμερικανός διαδικτυακός κολοσσός προσφέρθηκε να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις προς την Ε.Ε. προκειμένου να κλείσει μία υπόθεση που κρατά σχεδόν τρία χρόνια και να αποφύγει η εταιρεία ένα πιθανό πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν η Ε.Ε. δεν είχε διστάσει να επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων σε εταιρίες όπως η Microsoft για πρακτικές συμβατότητας λογισμικού που έπλητταν τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Πηγή:Reuters

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα