Προβάδισμα(;) της Κωνσταν/πολης για τον τελικό του Euro 2020

20:38 24/9/2013 - Πηγή: TNSite

Ή έχει έγκυρες πηγές ή, το κάνει για λόγους... τακτικής. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας εκτιμάει ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το φαβορί για να φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τον τελικό του EURO 2020, τη στιγμή που η ίδια επιθυμεί διακαώς τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών στο «Γουέμπλεϊ».

Ο γενικός γραμματέας της FA, Αλεξ Χορν, ισχυρίστηκε ότι η Κωνσταντινούπολη έχει τον πρώτο λόγο για τα μεγάλα ματς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

που θα διεξαχθεί σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις, στηρίζοντας την άποψή του στο γεγονός της μη ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του ίδιου έτους στην τουρκική πόλη.

«Ακούμε διάφορα τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν έντονοι ψίθυροι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χορν και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία συμπάθεια προς την Τουρκία και η αίσθηση ότι είναι το φαβορί».

Η UEFA έχει ανακοινώσει ότι 13 πόλεις θα φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2020 κι ακόμη ότι 32 χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον. Η απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας θα γίνει γνωστή το Σεπτέμβριο του 2014.

Πρόσφατα ο Μισέλ Πλατινί τόνισε πως θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα των Τούρκων, με την προϋπόθεση να μην τους ανατεθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα