Ψάχνουν στα συντρίμμια επιζώντες

10:21 22/4/2013 - Πηγή: TNSite
Συνεχίζονται και σήμερα οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας, που «χτυπήθηκε» από τον καταστροφικό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, παρασύροντας στο θάνατο 208 ανθρώπους, τραυματίζοντας σοβαρά 11.500, ενώ 25 αγνοούνται.

Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσκολεύουν οι πολλές μετασεισμικές δονήσεις, αλλά και το γεγονός ότι η πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές είναι σχεδόν αδύνατη.

Περισσότερες από 48 ώρες μετά τον σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν, μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες της Κίνας, ορισμένες περιοχές είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια και οι δρόμοι παραμένουν απροσπέλαστοι.

Ομάδα

198 ρώσων διασωστών αναμένεται σήμερα στην επαρχία. Χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους με τη συνδρομή εθελοντών από όλη την χώρα.

Περισσότερες από 2.000 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί από το πρωί του Σαββάτου και η ισχυρότερη είχε μέγεθος 5,4 βαθμούς. Οι συνθήκες θα επιδεινωθούν από τις βροχοπτώσεις που αναμένονται στην περιοχή.

Περίπου 17.000 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Πολιτών στο Σιτσουάν. Τη βαθιά του λύπη για τις ζωές που χάθηκαν και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό και τις μετασεισμικές δονήσεις εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα