Ρέθυμνο: Πρόσω ολοταχώς για την κρουαζιέρα ... Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία

15:00 8/5/2013 - Πηγή: TNSite

Αισιόδοξοι για το μέλλον της κρουαζιέρας και κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, εμφανίζονται πλέον οι φορείς του Ρεθύμνου, οι οποίοι τονίζουν ότι το εγχείρημα να μπει το Ρέθυμνο στο χάρτη της κρουαζιέρας, έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία. Αυτό το καλοκαίρι μία ακόμα μεγάλη εταιρεία προτίθεται να προσεγγίσει το λιμάνι του Ρεθύμνου, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Μία επιπλέον ανάσα στους επιχειρηματίες της περιοχής, αναμένεται να δώσει και φέτος η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Ρέθυμνο, μιας και τα πρώτα στοιχεία για το καλοκαίρι είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το ενδιαφέρον που έχει ήδη επιδείξει μία μεγάλη εταιρία, η οποία προγραμματίζει την προσέγγιση των πλοίων της στη μαρίνα για 14 φορές μέσα στο καλοκαίρι! Ο λόγος για μια εταιρία που διαθέτει έξι υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια μέχρι 200 μέτρα, τα οποία με τη σειρά τους διαθέτουν ιδιόκτητα διαμερίσματα - καμπίνες!

Αν και μέχρι στιγμής το Ρέθυμνο δεν έχει ακόμα υποδεχτεί το πρώτο του κρουαζιερόπλοιο, εντούτοις οι εκτιμήσεις των αρμοδίων για τους επόμενους μήνες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να δεχθεί περίπου 40 επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων, τη στιγμή που πέρυσι στο ρεθυμνιώτικο λιμάνι είχαν "δέσει" κρουαζιερόπλοια διαφόρων εταιρειών 25 φορές.

Θυμίζουμε ότι το Ρέθυμνο άρχισε να γίνεται γνωστός ως προορισμός για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων το τελευταίο διάστημα, έπειτα από την κινητοποίηση των τοπικών φορέων, που εξακολουθούν να φροντίζουν να δίνουν το "παρών" σε συνέδρια και άλλες δραστηριότητες σχετικά με την κρουαζιέρα. Ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου "έκρηξη ανάπτυξης" της κρουαζιέρας στο Ρέθυμνο μπορεί να δημιουργηθεί όταν θα λειτουργήσει και ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας.

neatv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα