Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: «Ξέρω ότι θα κερδίσω το όσκαρ»!

14:50 18/4/2013 - Πηγή: TNSite

Ακούγεται ασύλληπτο, αλλά αν θυμηθούμε ότι τα κέρδη των «Εκδικητών» ήταν πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, η αναλογία μπαίνει στη θέση της. Ο λόγος για την αμοιβή των πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για να μπει στη σιδερένια στολή του Iron Man στην τρίτη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών («The Avengers»). Το ποσό αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες που ήθελαν τα μηδενικά στο λογαριασμό του

να πολλαπλασιάζονται.

«Είναι εξωφρενικό, έτσι;» λέει ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του μια περίπτωση «στρατηγικού κόστους» για τη μαρβελική παραγωγή. Και γνωρίζοντας τον προκλητικό απόηχο μιας τέτοιας δήλωσης, ο Σιδερένιος σπεύδει να αποκαλύψει ότι οι εκκρεμότητες που έχει με την εφορία είναι τέτοιας κλίμακας, ικανά να κάνουν οποιοδήποτε άλλο πρόβλημά του να μοιάζει με αστείο: «Όποιος θεωρεί σημαντικά τα προβλήματά του, ας αρχίσει να χρωστάει στην εφορία και θα δει τι είναι πραγματικοί μπελάδες» λέει ο δημοφιλής πρωταγωνιστής.

Με αίσθημα χιούμορ και αυτοπεποίθησης, ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου να προσθέσει στην καριέρα του τη δόξα ενός όσκαρ: «Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα συμβεί, γιατί είναι λογικό. Γι’ αυτό και δεν αισθάνομαι παράξενα να κάθομαι από κάτω και να βλέπω άλλους να τα κερδίζουν. Άλλωστε, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρω, θα μου απονείμουν ένα τιμητικό όταν θα είμαι γέρος» λέει μεταξύ αστείου και σοβαρού ο δύο φορές υποψήφιος (για το «Chaplin» του ’92 και για το κωμικό «Tropic Thunder»). «Όπως και να το δει κανείς, θα πάρω κάποια στιγμή ένα όσκαρ, αλλά και κανένα να μην έλθει, είμαι ok» λέει ο 48χρονος ηθοποιός που θεωρεί μεγαλύτερη ικανοποίηση να βλέπει ότι το κοινό αγκαλιάζει τις ταινίες του, ακόμα κι αν ρόλοι όπως αυτός του Τόνι Σταρκ δεν τον φέρνουν στις πεντάδες της Ακαδημίας.

«Στο παρελθόν νόμιζα ότι με ενδιέφεραν τα όσκαρ, αλλά τώρα έχω τελείως ξεφύγει από αυτήν τη νοοτροπία» αναφέρει εκφράζοντας την έκπληξή του για τις διαστάσεις που έχουν λάβει οι κούρσες των βραβείων και βραδιές των απονομών, καθώς και για το πόσο προσκολλημένοι είναι μερικοί συνάδελφοί του σε όλα αυτά: «Δεν είμαστε αθλητές στους Ολυμπιακούς».

Αν και η επιτυχία του ως Iron Man και οι αστρονομικές αμοιβές του θα συνιστούσαν να συνεχίσει τη συνταγή των action movies, ένας τραυματισμός του στα σετ στάθηκε αφορμή να προβληματιστεί για το μέλλον του στην οθόνη: «Σε λίγα χρόνια θα είμαι 50. Άλλωστε πόσες ταινίες του είδους μπορώ να κάνω ακόμα και πόσες επαναλήψεις ενός επιτυχημένου φραντσάιζ μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστικές;» λέει ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για διαφορετικούς ρόλους. Ίσως από αυτούς που φέρνουν το όσκαρ. Προς το παρόν βρίσκεται σε τουρ προώθησης του τρίτου Σιδερένιου που περιμένουμε στις αίθουσες στις 25 Απριλίου.

Δείτε στο καινούργιο βίντεο που ακολουθεί την τεχνολογία των ατσάλινων στολών που θα δούμε στην ταινία:

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα