Σάρωσε ο GiuseppeTornatore στα βραβεία «Αργυρής κορδέλας»

17:14 11/7/2013 - Πηγή: TNSite

Το ατμοσφαιρικό δράμα του Giuseppe Tornatore «Τhe best offer» («Η καλύτερη προσφορά») σάρωσε στην 67η απονομή των ιταλικών βραβείων Nastri d’ Argento.

Τα βραβεία της «Αργυρής κορδέλας», όπως είναι γνωστά, συγκαταλέγονται στις παλαιότερες ευρωπαϊκές κινηματογραφικές διακρίσεις.

Η ταινία του Tornatore, τιμήθηκε με έξι βραβεία συνολικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και το βραβείο καλύτερης ταινίας και μουσικής, για τον διάσημο

συνθέτη Ennio Morricone.

H ιστορία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη (για το «Σινεμά ο παράδεισος») εστιάζει στη νέα του ταινία σε έναν εκκεντρικό άνδρα (στο ρόλο ο βραβευμένος Geoffrey Rush) που πραγματοποιεί δημοπρασίες, ο οποίος αποκτά εμμονή με μια μοναχική κληρονόμο (την υποδύεται η Sylvia Hoeks). Τα βραβεία της Αργυρής Κορδέλας ψηφίζονται από τα μέλη του Ιταλικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων.

To πολυσυζητημένο φιλμ του Paolo Sorrentino «La grande belezza» απέσπασε τέσσερις διακρίσεις, ανάμεσα τους και τα βραβεία και δεύτερου γυναικείου και ανδρικού ρόλου, για τους ηθοποιούς Sabrina Ferilli και Carlo Verdone. Στους νικητές της βραδιάς συμπεριλήφθηκε η ταινία «Miele», το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Valeria Golino αλλά και το «Reality» του Μatteo Garone.

H Jasmine Trinca αποχώρησε με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία «Miele», ενώ η δημιουργός της ταινίας, η Valeria Golino (την οποία τη θυμόμαστε για το ρόλο της στον «Άνθρωπο της βροχής», στο πλευρό του Tom Cruise) τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Το δράμα «Reality» του Matteo Garrone, με κεντρικό ήρωα έναν ψαρά που θέλει πάση θυσία να εμφανιστεί σε ένα ριάλιτι τηλεοπτικό πρόγραμμα, απέσπασε τρία βραβεία (μεταξύ των οποίων και τα βραβεία Καλύτερου Ηθοποιού για τον Aniello Arena και καλύτερου σεναρίου).

Η ταινία του Bernardo Bertolucci «Ιο e Te» («Εγώ κι εσύ») κέρδισε τον τίτλο της ταινίας της χρονιάς, ενώ τιμητικό βραβείο παρέλαβε και ο ηθοποιός Toni Servillo.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα