«Σημαντική συμβολή για τη συμφιλίωση στα Βαλκάνια»

20:14 24/4/2013 - Πηγή: TNSite
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας χαιρέτισε την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σύναψη Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κοσόβου, καθώς και για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία.

«Το ΥΠΕΞ εκτιμά ότι η σύσταση αυτή, η οποία αναμένεται να εγκριθεί σύντομα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συγκεκριμενοποιεί περαιτέρω τη σαφή ευρωπαϊκή προοπτική των δύο χωρών, αλλά και επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Ε.Ε. προς τα Δυτικά Βαλκάνια», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το αλβανικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ακόμα ότι

«η σύσταση αυτή, η οποία έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ιστορική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας του Κοσόβου και της Δημοκρατίας της Σερβίας, με εξαιρετική μεσολάβηση της ύπατης εκπροσώπου, της βαρόνης Άστον, και την ανεκτίμητη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί μια σημαντική συμβολή για τη συμφιλίωση και την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας, της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα