Στάσεις εργασίας σε κυπριακούς ημικρατικούς οργανισμούς

11:56 3/12/2013 - Πηγή: TNSite
Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων στην Κύπρο, αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών με βάση το μνημόνιο.

Στάση εργασίας μιας ώρας θα πραγματοποιήσουν μετά το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Αύριο θα διαδηλώσουν οι Εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού.

Πρόκειται

ουσιαστικά για τις πρώτες εκδηλώσεις αντίδρασης σε μνημονιακά μέτρα τις οποίες πραγματοποιούν υπάλληλοι, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσουν οποιαδήποτε προβλήματα.

Ο γενικός γραμματέας της Συντεχνίας Αρχής Λιμένων Κύπρου Γεωργίου δήλωσε ότι αυτό που θέλουν να προβάλουν οι υπάλληλοι είναι η αξίωσή τους για συμμετοχή στις διαβουλεύσεις για καταρτισμό του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων. Προσπάθειά μας είναι να αποτραπεί το ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών, είπε.

Οι εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών θα κάνουν στάση εργασίας, για μία ώρα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ενώ οι υπηρεσίες προς το κοινό δεν θα επηρεαστούν.

Αξιωματούχος της μεγαλύτερης συντεχνίας των υπαλλήλων δήλωσε ότι η συντεχνία βρίσκεται στο σκοτάδι αναφορικά με το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Επέκρινε επίσης τον υπουργό Οικονομικών για απαράδεκτη στάση και κοροϊδία προς το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί δεν ανταποκρίνεται σε αίτημα για συνάντηση με τις συντεχνίες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής, Λευτέρης Χρίστου, δήλωσε ότι η διεύθυνση του οργανισμού συμφωνεί με τις συντεχνίες ότι η Αρχή πρέπει να έχει ρόλο στις διαβουλεύσεις που θα διεξαχθούν. Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι ικανοποίησης της πρόνοιας για ιδιωτικοποιήσεις, γι' αυτό και θα πρέπει να εξεταστούν όλοι και να αποφασιστεί ο καλύτερος.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει εντός αυτής της εβδομάδας τον οδικό χάρτη αποκρατικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών, προκειμένου να εγκριθεί από το Eurogroup η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 186 δισ. ευρώ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα