Σταθεροποιήθηκε η γερμανική οικονομία το α' τρίμηνο

06:56 22/4/2013 - Πηγή: TNSite
Σταθεροποιημένη ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους η γερμανική οικονομία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, παρόλο που, όπως τόνισε, η ζήτηση και η κατανάλωση δεν αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Όπως αναφέρει το Reuters, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία κατάφερε να «επιζήσει» της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη, αισθάνεται πλέον στο «πετσί της» τη μειωμένη ζήτηση.

«Μετά από μια σημαντική οικονομική ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους, η συνολική οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία φαίνεται

ότι σταθεροποιήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στη μηνιαία έκθεσή του.

Το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,6% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, καθώς προκλήθηκε σύγχυση στις εταιρείες από την κρίση στην ευρωζώνη με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν λιγότερες επενδύσεις και να μειωθεί η δραστηριότητα του εμπορίου.

«Κοιτάζοντας τους πραγματικούς οικονομικούς δείκτες, φαίνεται ότι η γερμανική βιομηχανία δεν έχει ακόμα ξεπεράσει πλήρως αυτή την αδύναμη φάση», αναφέρεται σε έκθεση του υπουργείου. «Αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει μέσα στο έτος», αναφέρει το υπουργείο θέλοντας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις βιομηχανίες.

Η κυβέρνηση έχει προβλέψει ότι η οικονομία της χώρας θα ενισχυθεί κατά 0,4% το τρέχον έτος. Η Γερμανία πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του έτους στις 15 Μαΐου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα