Στη «φάκα» μέλος διεθνούς σπείρας με πλαστές πιστωτικές κάρτες

17:00 18/10/2013 - Πηγή: TNSite
Συνελήφθη προχτές το βράδυ, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαλαισίας, μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα τη Μαλαισία, που κατασκευάζει πλαστές πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προβαίνει σε αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων από καταστήματα σε διάφορες
χώρες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μετά από πληροφορία για άτομα ασιατικής καταγωγής που πραγματοποιούν με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε ανεπιτυχώς συναλλαγές σε καταστήματα ευρωπαϊκών αερολιμένων, συγκρότησε ειδική ομάδα για την επιτήρηση των χώρων συναλλαγών του Αεροδρομίου.

Το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 28χρονο να επιχειρεί να αγοράσει προϊόντα αξίας 357,60 ευρώ από κατάστημα του αεροδρομίου με τη χρήση τριών πλαστών πιστωτικών καρτών και τον συνέλαβαν.

Όπως εξακριβώθηκε από τη αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είναι μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τη Μαλαισία, η οποία κατασκευάζει πλαστές πιστωτικές κάρτες με τις οποίες εφοδιάζει μέλη της οργάνωσης, τα οποία προβαίνουν σε αγορές προϊόντων από καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Τα προϊόντα στη συνέχεια τα μεταφέρουν στη Μαλαισία και τα παραδίδουν στην οργάνωση, εισπράττοντας την προσυμφωνημένη αμοιβή.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 13 πλαστές πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών ,προϊόντα (κινητά, φορτιστές και μπαταρίες ηλεκτρονικών συσκευών) που είχαν αγορασθεί με αυτές τις κάρτες και το χρηματικό ποσό των 16 δολαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 28χρονος είχε εισέλθει στην χώρα την ίδια μέρα από την Κωνσταντινούπολη, όπου με τη χρήση των πλαστών καρτών είχε πραγματοποιήσει την αγορά μέρους των κατασχεθέντων προϊόντων. Τα υπόλοιπα προϊόντα είχαν αγορασθεί από την Μπανγκόγκ Ταϋλάνδης, ενώ ο συλληφθείς με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας είχε πραγματοποιήσει κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα