Στο… 1978 επέστρεψε ο Τραπεζικός Δείκτης του ΧΑ

00:44 3/4/2013 - Πηγή: TNSite

Στο…. 1978, δηλαδή 35 χρόνια πίσω βρέθηκε ο Τραπεζικός Δείκτης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΧΑ, καθώς έφθασε στις 118,14 μονάδες (τιμές της 1η Ιουλίου 1978), αποτυπώνοντας την τεράστια απαξίωση που έχουν δεχθεί οι τραπεζικές μετοχές του κλάδου.

Οι μετοχές των τραπεζών δέχθηκαν τις περισσότερες πιέσεις, καθώς εκκρεμεί η υπόθεση της συγχώνευσης των Εθνική Τράπεζα

Eurobank, έπειτα από τις αντιδράσεις της τρόικας, ενώ οι δυο άλλες συστημικές τράπεζες προετοιμάζονται για τις γενικές συνελεύσεις, με θέμα τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, έρχεται πληθωρισμός τραπεζικών μετοχών με ό,τι αυτό σημαίνει για την αξία της περιουσίας των παλαιών μετοχών.

Η αγορά αποτιμά τις τραπεζικές μετοχές στο μηδέν, δίχως να διαθέτουν κεφάλαια, αν και έχουν λάβει χρήματα από την ανακεφαλαιοποίηση. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει ορθά τις τράπεζες εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας και κινδυνολόγιας για τις καταθέσεις.

Χαμηλά 24 ετών για την Εθνική

Μάλιστα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε χαμηλά 24 ετών κλείνοντας στα 0,678 ευρώ ή 231 παλιές ελληνικές δραχμές!!

Η πτώση του τίτλου από τα 47 ευρώ προς τα 0,678 ευρώ είναι τεράστια, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα μια αύξηση κεφαλαίου, με τιμή διάθεσης τα 5 ευρώ.

Σε νέα χαμηλά 9 μηνών βρέθηκε και η μετοχή της Alpha Bank, η οποία ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 0,61 λεπτά.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα