Στο BBC ο Γιώργος Τσούκαλης

16:08 29/6/2013 - Πηγή: TNSite

Στο κορυφαίο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC πρόκειται να φιλοξενηθεί τις επόμενες μέρες ο γνωστός για τις επιτυχίες του στη μάχη κατά της αρχαιοκαπηλίας Γιώργος Τσούκαλης. Ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας μίλησε στο πλαίσιο της εκπομπής «Fast Track» στους δημοσιογράφους του καναλιού Θεόπη Σκαρλάτος και Κώστα Καλλέργη και αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα αρχαιοκαπηλίας, καθώς και στην καταπολέμησή της. Εξάλλου αναφέρθηκε και στον διαρκή αγώνα που ξεκίνησε εδώ και μία εικοσαετία για την διαφύλαξη και

προστασία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του τηλεοπτικού συνεργείου του BBC στο γραφείο του ο Γιώργος Τσούκαλης παρουσίασε στους δημοσιογράφους διάφορα ντοκουμέντα που σχετίζονται με το βιβλίο του με τίτλο «Λαθρέμποροι Ιστορίας». Παράλληλα αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον τρόπο δράσης του κυκλώματος της αρχαιοκαπηλίας, στις διασυνδέσεις των παρανόμων διακινητών αρχαιοτήτων και στην παραβατική δράση Ελλήνων και ξένων αρχαιοκαπήλων.

Αποσπάσματα από την εκπομπή αυτή, που δίνει έμφαση στις ελληνικές αρχαιότητες σε θέματα πολιτισμού και θίγει το φλέγον ζήτημα της αρχαιοκαπηλίας, πρόκειται επίσης να προβληθούν και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BBC. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνεργείο του διάσημου βρετανικού καναλιού έκανε γυρίσματα και στο Δερβένι Κορινθίας και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου ο Γιάννης Δενδρινέλης είχε ανακαλύψει πριν από λίγο καιρό δέκα αρχαία αντικείμενα της Ρωμαϊκής περιόδου. Τα αρχαία αυτά ήταν καλοδιατηρημένα, μοναδικά και η αξία τους είναι ανυπολόγιστη. Ο νεαρός Κορίνθιος μίλησε στο βρετανικό κανάλι για το κρυμμένο μυστικό που έφερε στην επιφάνεια και παρουσίασε το παρασκήνιο της παράδοσής τους στις Αρχές, αφού βέβαια είχε επικοινωνήσει με το τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.

Espressonews.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα