Σύλληψη ενός υπόπτου;

10:42 19/4/2013 - Πηγή: TNSite
Σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα αστυνομικό στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Βοστώνης μεταδίδουν τα ΜΜΕ. Υποθέσεις για σχέση του υπόπτου με την αιματηρή επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας, με συμμετοχή του FBI

και της Εθνοφρουράς έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό γύρω από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο ΜΙΤ στη Βοστώνη αναζητώντας ένοπλο που πυροβόλησε θανάσιμα έναν αστυνομικό. Τελευταίες πληροφορίες ΜΜΕ κάνουν λόγο για σύλληψη σε περιοχή της Βοστώνης ενός υπόπτου που φέρεται να διέπραξε τη δολοφονία του αστυνομικού, ενώ υπάρχουν σενάρια για συσχετισμό του υπόπτου με την αιματηρή επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώης. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις στην περιοχή, ενώ το πανεπιστήμιο προειδοποίησε τους φοιτητές να πάρουν μέτρα και να μην εγκαταλείψουν το κτήριο του ιδρύματος.

Κοντά στην σύλληψη των βομβιστών το FBI;

Τρεις μέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες δύο υπόπτων. Η Αμερική πενθεί και ο πρόεδρος Ομπάμα υπόσχεται ότι θα συλληφθούν οι δράστες.

Η αστυνομία παρουσίασε τις φωτογραφίες των υπόπτων στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ζητώντας την βοήθεια των πολιτών στις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται δύο άτομα που φορούν τζόκεϊ του μπέιζμπολ, ο ένας μαύρο και ο δεύτερος άσπρο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του FBI, ο δεύτερος άφησε τον σάκο που είχε στην πλάτη του στο σημείο της δεύτερης έκρηξης.

Οι δύο ύποπτοι είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι, ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνών Ρίτσαρντ Ντελοριέ. Όποιος τους αναγνωρίσει δεν επιτρέπεται να τους πλησιάσει παρά να ενημερώσει την αστυνομία, επισήμανε ο Ντελοριέ.

«Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε»O Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να μην υποκύψουν στον τρόμο

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να μην υποκύψουν στον τρόμο. «Η βόμβα δεν μπορεί να μας νικήσει. Θα συνεχίσουμε» είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της τελετής στην μνήμη των θυμάτων. Στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε νοσοκομείο της Βοστώνης, όπου νοσηλεύονται τραυματίες από την βομβιστική επίθεση. Κατά την ομιλία του στον καθεδρικό ναό της Βοστώνης ο Μπαράκ Ομπάμα διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποκύψουν στον τρόμο και υποσχέθηκε ότι οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. «Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα