Συνεργασία ΠΕΣΠΑ-Ευαγγελισμού για σπάνιες παθήσεις

15:08 30/9/2013 - Πηγή: TNSite

Συνεργασία ΠΕΣΠΑ-Ευαγγελισμού για σπάνιες παθήσεις

28/9/2013

Ανακοινώθηκε επίσημα στις 28 Σεπτεμβρίου 2013, στο Δώμα του Γ.Ν. Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών με την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) για τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας σχετικά με το σημαντικό θέμα των σπανίων παθήσεων.

Οι Σπάνιες Παθήσεις βάσει στατιστικών στοιχείων είναι 7-8.000 και πλήττουν

το 10% του πληθυσμού της Ευρώπης. Είναι αναγκαία η ενημέρωση και η γνώση των νέων αλλά και παλαιότερων ιατρών για την έγκαιρη αναγνώριση των σπανίων παθήσεων, ώστε να υπάρχει η άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών και να προλαμβάνεται όσο είναι δυνατόν η δυσάρεστη εξέλιξη κάθε νόσου.

Η Ημερίδα αυτή είχε ως σκοπό την αναγγελία της έναρξης της συνεργασίας των δύο φορέων και την υλοποίηση προγράμματος, με πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας. Η αρχή του προγράμματος αυτού θα γίνει με το συνέδριο της Π.Ε.Σ.ΠΑ. στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Οι Σπάνιες Παθήσεις στη Βόρεια Ελλάδα» στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα για την ημερίδα στον «Ευαγγελισμό», καθώς και το συνέδριο στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φορέα μας www.pespa.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών www.mednet.gr.

Τα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα