Τα 10 καλύτερα μέρη για… πικ νικ στον κόσμο!

21:49 30/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ολοήμερο πικ νικ σε ηφαίστειο ή περίπατος και πικ νικ σε ρομαντικούς κήπους; Γιατί όχι και πικ νικ … με θέα τον Ατλαντικό; Ωραίο ακούγεται όμως και το πικνίκ σε φιόρδ…

Είναι φανερό πως οι επιλογές που έχουμε για καλοκαιρινό πικνίκ είναι άφθονες, οι προορισμοί πολλοί και ο καιρός

ιδανικός για να πάρουμε το καλαθάκι μας ή το σακίδιό μας και να στρώσουμε το τραπεζομάντηλό μας… για να ξαποστάσουμε λίγο.

Οι περιοχές που το Nnational Geographic διάλεξε είναι εκτός των συνόρων, αλλά μας τις προτείνει ως κορυφαίους προορισμούς για πικ νικ. Δεν μένει παρά να ταξιδέψουμε έστω και νοερά, σε κάποιες από αυτές…

Huayna Picchu, Περού

Σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, το βουνό Huayna Picchu, ορθώνεται επιβλητικό πάνω από την χαμένη πόλη των Ίνκας-το φημισμένο Machu Picchu. Η θέα είναι συναρπαστική από κάθε άποψη. Η ανάβαση στην κορυφή, δεν είναι βέβαια και τόσο εύκολη υπόθεση. Απότομες πλαγιές, ολισθηρό έδαφος και κρημνώδη μονοπάτια δυσχεραίνουν αρκετά την προσπάθεια να βρεθούμε στην… κορυφή. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και γερές αντοχές για να κατακτήσουμε τον στόχο μας.

Μετά από πολύωρη πεζοπορία, όταν σχεδόν εξαντλημένοι πια θα φθάνουμε στην κορυφή, η απαράμιλλη θέα θα μας αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα θα βρούμε και κάποια ήσυχη γωνιά για να ξαποστάσουμε και να γευματίσουμε για λίγο.

Τι τρώμε: Περίπλοκα και «βαριά» γεύματα, όπως το χοιρινό κρέας ή το αλκοόλ, καλό είναι να αποφεύγονται. Για να ξεδιψάσετε προτιμήστε να πιείτε κάποιο αναψυκτικό και μόλις η όρεξη ανοίξει για τα καλά, τα butifarras (σάντουιτς με ζαμπόν, κρεμμύδια, καυτερές πιπεριές και lime), είναι το καλύτερο έδεσμα για να χορτάσουμε την πείνα μας.

Milford Sound, Νέα Ζηλανδία

Τροπικά δάση «αγκαλιάζουν» απότομους γκρεμούς, ορμητικά νερά από καταρράκτες χύνονται σε ποτάμια και βραχώδεις κορυφές που στέκουν αγέρωχες στα 1200 μέτρα, συνθέτουν το μαγευτικό «σκηνικό» του φιόρδ Milford Sound. Πρόκειται για έναν από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς της Νέας Ζηλανδίας, που διατηρεί ανέγγιχτη τη φυσική του ομορφιά.

Το κλίμα εκεί είναι ιδιαίτερα τροπικό και σχεδόν 182 μέρες το χρόνο παρατηρούνται στην περιοχή βροχοπτώσεις. Τα τοπικά λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το Queenstown και είναι μια καλή ευκαιρία για περιήγηση στα αλπικά δάση και γιατί όχι, για «καθρέφτισμα» στα ολοκάθαρα νερά των λιμνών. Αν αγαπάτε τις πλωτές περιηγήσεις, μικρά πλοιάρια σας περιμένουν για δίωρες περίπου περιπλανήσεις. Αν πάλι σας αρέσει η περιπέτεια δοκιμάστε να κάνετε κανό.

Τι τρώμε: Φροντίστε να γεμίστε το καλαθάκι του πικ νικ σας, με ακτινίδια, μπισκότα Anzac με καρύδα, μαγειρεμένο κρέας από χήνα της περιοχής και ένα μπουκάλι καλό κρασί, κατά προτίμηση sauvignon blanc από την περιοχή του Marlborough.

Villa Borghese, Ρώμη, Ιταλία

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και πιο ήσυχα δημόσια πάρκα της Ρώμης. Περιτριγυρισμένος με ψηλά δέντρα, με διάσπαρτες λίμνες και σιντριβάνια, με σήμα κατατεθέν τα μουσεία, τις γκαλερί και τους ναούς… ο χώρος προσφέρεται για πικ νικ, σε αναγεννησιακό σκηνικό. Μπορεί το συγκεκριμένο πάρκο να έχει λονδρέζικη αισθητική, όμως ο ρομαντισμός που αποπνέει, είναι καθαρά ιταλικής προέλευσης.

Αφουγκραστείτε ελεύθερα το πνεύμα του Τιτσιάνο, του Μπαρόκ ζωγράφου Καραβάτζιο ή του Ραφαήλ. Βρίσκεστε μέσα στην πόλη, αλλά την ίδια στιγμή μοιάζει να έχετε αποδράσει σε άλλες εποχές. Το ήσυχο καταφύγιο βρίσκεται βόρεια της Piazza di Spagna, ενώ οι κεντρικές είσοδοί του βρίσκονται στην Piazza del Popolo και στην Porta Pinciana.

Τι τρώμε: Στο καλαθάκι σας πρέπει να έχετε απαραίτητα ελιές, pizza Bianca (ζύμη πίτσας με λάδι, αλάτι και θυμάρι), μαριναρισμένες αγκινάρες, ιταλικό σαλάμι και φυσικά, ένα μπουκάλι τοπικό κρασί.

Βοτανικός κήπος, Σιγκαπούρη

Ένα τροπικό δάσος στην καρδιά μιας μεγαλούπολης; Κι όμως υπάρχει, πιστέψτε το… Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος, ένα καταφύγιο σπάνιων ειδών βλάστησης. Ενδημικό και προστατευόμενο φυτό των κήπων της Σιγκαπούρης, είναι η ορχιδέα. Χιλιάδες είδη ευδοκιμούν εκεί, ενώ υπάρχουν και περισσότερα από 2000 υβριδικά είδη ορχιδέας (μεταξύ αυτών και το εθνικό λουλούδι της Σιγκαπούρης, το pink-hued ένα επίσης υβριδικό είδος ορχιδέας).

Κάντε μια χαλαρή βόλτα κατά μήκος των τριών λιμνών, επισκεφθείτε το βοτανικό κέντρο ή τον κήπο με τις καλλιέργειες τζίντζερ και εκμεταλλευτείτε κάποια από τις πολλαπλές ευκαιρίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, για να αποδράσετε για λίγο από την καθημερινότητα της πόλης. Στρώστε την κουβερτούλα σας στο καταπράσινο έδαφος της κοιλάδας Palm και αν είστε τυχεροί μπορεί να συνοδεύσετε το πικνίκ σας, με κάποια από τις υπαίθριες συναυλίες που συχνά λαμβάνουν χώρα εδώ.

Τι τρώμε: Το καλάθι σας πρέπει να είναι εξοπλισμένο με wonton, Kaya toast με μαρμελάδα καρύδα και μήλο και μικρά σουβλάκια satay.

Point Reyes National Seashore, Καλιφόρνια

Δοκιμάσατε τα φινετσάτα κρασιά της Napa, γευτήκατε τα εκλεκτά εδέσματα του Berkeley και αναζητάτε τώρα, έναν ήσυχο χώρο για ένα γεύμα στην ύπαιθρο; Σε μια έκταση περίπου 30.000 μέτρων βόρεια της χερσονήσου του San Francisco, βρίσκεται ένα φυσικό καταφύγιο με ιδιαίτερα πλούσια βλάστηση και πολλά ενδημικά άγρια είδη ζωής, από ερπετά μέχρι σπάνιους ταράνδους (tule elk). Πληθυσμούς από θαλάσσιες φώκιες θα δείτε στην παραλία με την οποία συνορεύει το πάρκο Point Reyes National Seashore.

Ορειβάτες, πεζοπόροι αλλά και επίδοξοι κατασκηνωτές της παραλίας, διασχίζουν με χαρακτηριστική ευκολία τα μονοπάτια. Για τους υπόλοιπους που απλά θέλουν ένα ήσυχο πικνίκ στη φύση το ιδανικό μέρος, είναι η περιοχή γύρω από τον φάρο του Point Reyes, όπου τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο μπορείτε να παρατηρήσετε από προνομιακή θέση τα παιχνιδίσματα της φάλαινας και τους υπόλοιπους μήνες, απλά να θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης.

Τι τρώμε: Για ένα πλήρες πικ νικ στην Καλιφόρνια, φροντίστε να προμηθευτείτε λατινοφερμένη tostada (tortilla με λαχανικά και ό,τι γαρνιτούρα θέλετε), φρέσκα καβούρια και μπίρα.

Βοτανικός κήπος Kirstenbosch, Νότια Αφρική

Για μια μικρή πράσινη απόδραση από το Cape Town, εξορμήστε σε έναν εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς χώρο, στις πλαγιές του βουνού Table, στο κήπο του Kirstenbosch. Εξερευνήστε τα μονοπάτια, περιπλανηθείτε στο αχανές δάσος με την πλούσια βλάστηση. Περίπου 7000 ενδημικά είδη φυτών ευδοκιμούν εδώ.

Αφιερώστε λίγο χρόνο στις εκτάσεις που καλλιεργούνται αρωματικά φυτά και βότανα με φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, όπως και το εθνικό λουλούδι της νοτίου Αφρικής(king protea). Αν ο περίπατος σας άνοιξε την όρεξη, διαλέξτε ένα ήσυχο μέρος για το πικ νικ σας.

Τι τρώμε: Στις αποσκευές σας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ένα μπουκάλι κρασί από το Stellenbosch και λίγο «biltong» (παστό κρέας).

Jardin des Tuileries, Γαλλία

Σιντριβάνια, αγάλματα, μουσεία (μεταξύ αυτών και η Galerie Nationale du Jeu de Paume και το Musée de l’Orangerie, που φιλοξενεί τους φημισμένους καμβάδες με τα νούφαρα του Monet) και αμέτρητες διάσπαρτες αναπαυτικές καρέκλες, περιμένουν τους επισκέπτες να ξαποστάσουν σε έναν καλοδιατηρημένο κήπο με ολοζώντανη γύρω τους την ιστορία της τέχνης. Ο κήπος βρίσκεται περιμετρικά του Μουσείου του Λούβρου και από τη μια μεριά συνορεύει με τον Σηκουάνα και από την άλλη με τη Rue de Rivoli. Η παραμονή μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά αν δεν σας εμπνέει το περιβάλλον, μέχρι ατέλειωτες ώρες… περισυλλογής.

Τι τρώμε: Προμηθευτείτε κάποιο γλυκό της αρεσκείας σας, μια κρέπα ή ένα Panini από τα ζαχαροπλαστεία και τις καντίνες της περιοχής και περιηγηθείτε στους κήπους.

Εθνικό Πάρκο Haleakala, Χαβάη

Ετοιμαστείτε για ολοήμερα πικ νικ. Με την ανατολή του ήλιου ξεκινάμε για την κορυφή του ηφαιστείου Maui Haleakala, σε υψόμετρο 3000μέτρων.Είναι η καλύτερη ώρα για να παρατηρήσουμε τη φύση και τα χρώματα της, την ώρα που ο ήλιος δειλά ξεπροβάλλει. Αφού θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, και πάρουμε αρκετές δυνάμεις, συνεχίζουμε την περιπατητική μας εξόρμηση περιμετρικά του ανενεργού ηφαιστείου. Λόγω των συχνών κλιματικών μεταβολών -κυρίως λόγω του υψομέτρου- καλό είναι να είμαστε εφοδιασμένοι με πολλά στρώματα ρούχων, που θα μας κρατούν ζεστούς ή αντίστοιχα θα επιτρέπουν τη δροσιά να μας διαπερνά.

Η κατάβαση είναι δύσκολη και πολύωρη, οπότε φροντίζουμε να έχουμε αρκετά αποθέματα από τρόφιμα, για το δεύτερο μεσημεριανό πικ νικ μας. Για τους πιο γυμνασμένους υπάρχει και η δυνατότητα για ποδηλατοδρομίες, βέβαια τα μονοπάτια είναι αρκετά απότομα-επικλινή- και τραχιά, οπότε αν δεν είμαστε επαρκώς προπονημένοι δεν το διακινδυνεύουμε. Όταν πια αρχίσει να βραδιάζει και εμείς θα προσεγγίζουμε πλέον… στη βάση μας, μπορούμε κατάκοποι πια να ξεκουραστούμε και να στήσουμε- γιατί όχι- ένα τρίτο αυτοσχέδιο πικ νικ, υπό το φως των αστεριών.

Τι τρώμε: Το καλάθι σας εδώ καλό θα ήταν να περιέχει άφθονα φρέσκα φρούτα, γαρίδες και χταπόδι.

Νησιά Aran, Ιρλανδία

Το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα Aran, στις εκβολές του κόλπου Galway είναι από τις «σταθερές αξίες» όσων αναζητούν ιδανικούς προορισμούς για πικ νικ. Εδώ θα βρείτε τυπικά ψαροχώρια που προσφέρονται για καπνιστό σολομό και φρεσκοψημένο ψωμί, ενδεχομένως και λίγο ουίσκι για τόνωση. Μην παραλείψετε να πάρετε το μικρό πλοιάριο, για μια πλωτή εξερεύνηση στο σεληνιακό τοπίο του νησιού Inishmore.

Αφού ξεναγηθείτε σε μερικά από σημαντικότερα αρχαιολογικά ερείπια της Ιρλανδίας και στη μοναστηριακή γη, συνεχίστε με ένα ταξίδι στο χρόνο, στην εποχή του σιδήρου, με «όχημα» το φρούριο του Dun Aengus. Μετά από όλα αυτά σειρά έχει το πικνίκ… διαλέξτε το κατάλληλο σημείο για να έχετε πανοραμική θέα στον Ατλαντικό ωκεανό.

Τι τρώμε: Εδώ το καλάθι σας θα έχει σίγουρα μαύρη μπίρα, μαύρη πουτίγκα από αίμα χοίρου και μπόλικο χοντροκομμένο μπέικον με ξινολάχανο.

National Sculpture Garden, Ουάσινγκτον

Πικ νικ… παρέα με αγάλματα; Ωραίο ακούγεται. Το σκηνικό είναι ειδυλλιακό από κάθε άποψη. Τρισδιάστατα και επιβλητικά έργα τέχνης εναλλάσσονται με κήπους με ηλιοτρόπια και ορτανσίες. Το πελώριο κυκλικό σιντριβάνι, χαρίζει την απαραίτητη δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα μετατρέπεται σε παγοδρόμιο. Οι δημιουργίες των Louise Bourgeois, Alexander Calder και Roy Lichtenstein μας προσκαλούν για μια γνωριμία με την ιστορία της τέχνης, υπό τους ήχους της τζαζ μουσικής. Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες τζαζ ηχοχρώματα συνοδεύουν τις περιηγήσεις των επισκεπτών στον κήπο.

Τι τρώμε: Εκτός από κλασικά burger και hot dog, εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε για το πικ νικ σας νόστιμα pancakes και ψάρι μαγειρεμένο σε πολλές εκδοχές.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
πικ νικ, πικ νικ, βοτανικός κήπος, το φως, Alexander Calder, hot dog, καιρος, χοιρινο, πιείτε, νέα, λεωφορεια, villa, συγκεκριμένο, piazza, pizza, town, maui, φως, alexander, burger, dog, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, γαλλια, αρωματικα φυτα, εδεσμα, ορχιδεα, βοτανα, γωνια, ηφαιστειο, κηπος, μηλο, ομορφια, πικνικ, ρωμη, υβριδικο, φρουτα, φυτα, φυσικη, φως, χηνα, χρωματα, χταποδι, ψωμι, ωρα, αγκιναρες, αιμα, αισθητικη, αλατι, αλκοολ, απλα, ακτινιδια, βορεια, βρειτε, βρισκεται, γαριδες, γνωριμια, δασος, δευτερο, δεντρα, δυνατοτητα, δειτε, δρομολογια, εδαφος, ευκαιρια, υπαρχει, εργα, εποχη, εποχες, ερπετα, ζαχαροπλαστεια, ζωγραφου, ζωης, χαβαη, ιδια, ειδος, ηλιος, υπομονη, υποθεση, ησυχα, θεα, ινκας, ησυχο, κανο, κλιμα, κρασι, κρασια, λαδι, λαχανικα, μηκος, μηνες, μικρο, μπισκοτα, μπορειτε, νουφαρα, ο ηλιος, οπωσδηποτε, ουισκι, πεζοπορια, περιβαλλον, πιείτε, πουτιγκα, πρασινη, ραφαηλ, ρομαντισμος, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, σουβλακια, τζιντζερ, το βουνο, το φως, υψομετρο, φυση, φυσικα, φυσικο, φιορδ, alexander, burger, ειδη, εθνικο, φυτο, γλυκο, χωρα, piazza, ιδανικο, ιδιαιτερα, pizza, υβριδικα, κηπο, καρδια, κρεπα, κρεας, λουλουδι, maui, μοιαζει, dog, pink, ποταμια, ψαρι, σημα, ταξιδι, town, βουνο, ωραιο, ζαμπον
Τυχαία Θέματα