Τα δάκρυα του Μάικλ Ντάγκλας στις Κάννες

12:22 23/5/2013 - Πηγή: TNSite

Δακρυσμένος, ο Μάικλ Ντάγκλας μονοπώλησε το ενδιαφέρον χθες στις Κάννες, αποκαλύπτοντας πως ο Στίβεν Σόντερμπεργκ του πρότεινε να ερμηνεύσει τον Λιμπεράτσι την περίοδο που ανάρρωνε από καρκίνο.

Το νεαρό εραστή του μεγάλου πιανίστα ενσαρκώνει ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος στην ερώτηση «πώς αισθανθήκατε στο κρεβάτι με τον Μάικλ Ντάγκλας;», απάντησε: «Νιώθω ευτυχής που πλέον ανήκω στην ίδια ομάδα με τη Σάρον Στόουν, την Γκλεν Κλόουζ και την Ντέμι Μουρ»!

Η πεντάχρονη σχέση του διάσημου πιανίστα

Λιμπεράτσι με το νεαρό Σκοτ Θόρσον, στην ταινία «Behind the Candelabra» («Πίσω από τα κηροπήγια»/«Η ζωή μου με τον Λιμπεράτσι») του Στίβεν Σόντερμπεργκ, και μια εικόνα της dolce vita στη Ρώμη του 21ου αιώνα, στην ταινία «La Grande Bellezza» («Η μεγάλη ομορφιά») του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο, ήταν την Τετάρτη τα θέματα των δύο ταινιών του Διαγωνιστικού προγράμματος του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών.

«Μου μίλησε για πρώτη φορά για το ρόλο του Λιμπεράτσι πριν από 13 χρόνια στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας μας "Traffic", και αρχικά το θεώρησα αστείο», ανέφερε συγκινημένος στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε μαζί με τον σκηνοθέτη και τον Ματ Ντέιμον, ο Μάικλ Ντάγκλας. «Ο Στίβεν ανακάλυψε το βιβλίο που έγραψε ο ίδιος ο Σκοτ Θόρσον, η μεγάλη αγάπη του Λιμπεράτσι, και το έδειξε στον Ρίτσαρντ ΛαΓκρεβανέζι, που δέχτηκε να γράψει το σενάριο και μετά ζήτησε από τον Ματ (Ντέιμον) να παίξει το ρόλο του Σκοτ», πρόσθεσε ο Μάικλ Ντάγκλας. «Ακριβώς μετά τη θεραπεία μου από καρκίνο, ο Στίβεν μού πρόσφερε αυτό το όμορφο δώρο, για το οποίο του είμαι παντοτινά ευγνώμων...».

Σε ερώτηση αν γνώριζε τον Λιμπεράτσι, ο Ντάγκλας απάντησε: «Τον γνώρισα μια φορά στη ζωή μου, όταν ήμουν 12 χρόνων, κι ο Λιμπεράτσι μάς επισκέφθηκε στο σπίτι του πατέρα μου Κερκ (Ντάγκλας) στην Καλιφόρνια. Τον θυμάμαι που έφτασε με μια Ρολς Ρόις και βγήκε από το αυτοκίνητο με πολλά δαχτυλίδια στα χέρια του και τα μαλλιά του ανακατεμένα και το φως να τον χτυπάει στο πρόσωπο. Το στιλ του αργότερα ακολούθησαν καλλιτέχνες όπως ο Ελτον Τζον και η Λέιντι Γκάγκα».

Ο Σόντερμπεργκ, νικητής του Χρυσού Φοίνικα πριν από 14 χρόνια για την ταινία του «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες», έφτιαξε μια ωραία, χαμηλού κόστους (γυρίστηκε για το τηλεοπτικό κανάλι ΗΒΟ) ταινία, που σίγουρα θα έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία, τόσο χάρη στο ρυθμό της και στη σωστή ανάπλαση της εποχής όσο και στις ερμηνείες της, που είναι και το μεγαλύτερο ατού της. Το δίδυμο Ματ Ντέιμον-Μάικλ Ντάγκλας δημιούργησε τη χημεία που χρειαζόταν για να αναπτυχθεί η ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι, με τον Ντάγκλας ιδιαίτερα να φτιάχνει έναν απολαυστικό ρόλο, για τον οποίο μπορεί να αποσπάσει και το βραβείο ερμηνείας.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα