Τα φαβορί του φεστιβάλ των Κανννών!

09:01 26/5/2013 - Πηγή: TNSite

Οικογενειακά δράματα, τολμηρές ερωτικές σκηνές και νέοι σταρ κερδίζουν έδαφος στην τελική αναμέτρηση για τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο Asgar Farhadi, παραμένει πιστός στη θεματολογία που του έφερε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (για το «A separation», 2011) και εστιάζει και πάλι τον φακό του στις οικογενειακές σχέσεις. Στη νέα

του ταινία «The past» (Το παρελθόν»), ένας Ιρανός ταξιδεύει στο Παρίσι για να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου. Εκεί συναντά τον υποψήφιο νέο σύζυγο της γυναίκας του, ενώ καλείται να βοηθήσει τα παιδιά να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Το φιλμ του βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Την έκπληξη όμως για τον Χρυσό Φοίνικα θα μπορούσε να την κάνει και ο Hirokazu Korreda, με το επίσης οικογενειακό δράμα «Like father, like son». Δύο μωρά αλλάζουν θέση στο μαιευτήριο και καταλήγουν στη λάθος οικογένεια. Μεγαλώνουν σε διαφορετικό περιβάλλον και προετοιμάζονται για τις προκλήσεις της ζωής…

Άλλη μια ισχυρή υποψηφιότητα είναι αυτή των αδελφών Κοέν οι οποίοι απέσπασαν ενθουσιώδεις κριτικές για την ταινία τους «Inside Llewyn Davis», ένα ταξίδι στη φολκ μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’60, μέσα από τις περιπέτειες ενός ασυμβίβαστου, οργισμένου μουσικού. Θετική ήταν και η υποδοχή του νεαρού πρωταγωνιστή της ταινίας, Oscar Isaac που θεωρήθηκε μια από τις πιο δυνατές, νέες παρουσίες στο φεστιβάλ (με συμπρωταγωνιστές την Carey Mulligan και τον Justin Timberlake).

Από την άλλη πλευρά, η ταινία του Abdellatif Kechiche, «Blue is the warmest colour», προκάλεσε αίσθηση για τις τολμηρές ερωτικές σκηνές, ανάμεσα στις δύο πρωταγωνίστριες, τη Lea Seydoux και την ελληνικής καταγωγής Αdele Εxarchopoulos και θεωρήθηκε ορόσημο για τις ταινίες του είδους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κύκνειο άσμα της σκηνοθετικής καριέρας του Steven Soderbergh «Βehind the candelabra», έχει πολλές ελπίδες να κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα, παίρνοντας τη ρεβάνς από τα μεγάλα αμερικανικά στούντιο που αρνήθηκαν να τη χρηματοδοτήσουν με το σκεπτικό ότι μια ταινία με γκέι θεματολογία δεν θα μπορούσε να ενδιαφέρει το κοινό. Ο γνωστός σκηνοθέτης ανέθεσε τον ρόλο του διάσημου πιανίστα Λιμπεράτσε στον Μichael Douglas, την περίοδο που αυτός πάλευε να ξεπεράσει τον καρκίνο, ενώ στον ρόλο του συντρόφου του εμφανίζεται ο Matt Damon. Είναι πολύ πιθανό ο Douglas να φύγει από το φεστιβάλ με το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας, αφού οι κριτικοί τον λάτρεψαν.

Ο Paolo Soredino με τη νέα του ταινία «The great beauty» μας δίνει ένα εντυπωσιακό πορτρέτο της Ρώμης, μέσα από τις περιπλανήσεις του κεντρικού ήρωα που ενσαρκώνει ο Tony Servillo, διεκδικώντας με αξιώσεις το κορυφαίο βραβείο του φεστιβάλ.

Τα βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας

Για το πρώτο βραβείο ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας, πολλοί στοιχηματίζουν σε δύο νέες παρουσίες: στον Oscar Isaac (στην ταινία των αδελφών Coen) και στην «δική μας» Adele Exarchopoulos («Blue is the warmest colour»). Ωστόσο αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει ο Michael Douglas για την καθηλωτική ερμηνεία του ως Λιμπεράτσε αλλά και ο Tony Sevillo. Στο βραβείο γυναικείας ερμηνείας όλα δείχνουν ότι η Adele Exarchopoulos θα κονταροχτυπηθεί με δύο σημαντικά ονόματα: την Berenice Bejo (η οποία παίζει στο δράμα «Τhe past» του Farhadi) αλλά και τη Marion Cottilard, στο ιστορικό δράμα «The immigrant» του James Gray. Η Marion Cottilard υποδύεται μια πολωνή μετανάστρια, η οποία φτάνει στη νήσο Έλλις το 1921 αναζητώντας το δικό της αμερικανικό όνειρο. Με συμπρωταγωνιστές τους Joaquin Phoenix και Jeremy Renner, η γαλλίδα ηθοποιός είναι πιθανό να κρατήσει στα χέρια της κάποιο από τα βραβεία του φεστιβάλ.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την ανακοίνωση των νικητών αύριο Κυριακή και το τελικό μεγάλο πάρτι… Σε λίγους μήνες πολλές από τις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα στη γαλλική ριβιέρα θα ταξιδέψουν και στις δικές μας κινηματογραφικές αίθουσες.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα