«Τα νέα μέτρα ανακουφίζουν και ομαλοποιούν τη κατάσταση»

13:21 17/4/2013 - Πηγή: TNSite
Η κατάσταση ομαλοποιείται και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τελευταία προσφέρουν «ανακούφιση» σε όσους πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Real FM, έκανε λόγο για «προβληματικό δημόσιο τομέα», σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει φιλικός με την επενδυτικότητα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

«Τα μέτρα αυτά έχουν μια διάσταση

ομαλοποίησης των πραγμάτων. Να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες με τις εφορίες και τις τράπεζες. Αυτή τη στιγμή οκτώ στα δέκα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά. Τα νέα μέτρα είναι μέτρα ανακούφισης και προσφέρουν μία ομπρέλα προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε, ότι αν μολονότι τα πράγματα είναι καλύτερα, πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια. «Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα, αλλά είναι λιγότερο δύσκολα από ότι πριν. Σε πολλούς τομείς πάμε αρκετά καλύτερα. Δεν πρέπει όμως να σταματήσουμε την προσπάθεια», είπε

Τονίζοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ότι «τα νέα μέτρα, όπως αυτά για τους αυτοκινητόδρομους, είναι ένα πρώτο βήμα για την ανάπτυξη».

Τέλος, σε ερώτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, διευκρίνισε ότι «για εμάς υπάρχει το ζήτημα με τον τρόπο που το έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα