Τα προσιτά smartphones με Android κατακτούν και την ελληνική αγορά

00:50 30/5/2013 - Πηγή: TNSite

Μέσης αξίας κάτω των 300 ευρώ 8 στις 10 συσκευές

Οκτώ στα δέκα νέα smartphones που μπήκαν στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο είχαν μέση αξία κάτω από 300 ευρώ. Μάλιστα και σύμφωνα με στοιχεία της GfK, το 41,1% επί του συνόλου των πωλήσεων είχαν αξία ανά συσκευή κάτω και από τα 150 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από το δίκτυο της Wind, οι ενεργοποιήσεις

“έξυπνων” κινητών τηλεφώνων το πρώτο πεντάμηνο του 2013 “πατάνε” σε ποσοστό 81,4% στο Android.

Το λειτουργικό σύστημα της Google για φορητές συσκευές εμφανίζεται να ενισχύει περαιτέρω τη θέση του από την αρχή του έτους κατά 8,8 ποσοστιαίες μονάδες –στις ενεργοποιήσεις νέων συσκευών και συγκριτικά με το σύνολο του 2012. Την ίδια περίοδο και εν αναμονή του επόμενου iPhone, το iOS της Apple υποχωρεί κατά 7,4%, αποσπώντας πλέον μερίδιο 10,4%.

Μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι εμφανίζουν οι ενεργοποιήσεις smartphones με λειτουργικό Windows Phone, ενώ νέα σημαντική μείωση παρουσιάζουν τα Symbian και Blackberry.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο το μερίδιο των συνολικών πωλήσεων στην premium κατηγορία κινητών τηλεφώνων, δηλαδή αυτών με αξία άνω των 500 ευρώ, περιορίστηκε κατά μέσο όρο στο 12,3%, πιεζόμενο και από την αναμονή σημαντικών αφίξεων, όπως το Galaxy S4 της Samsung που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου.

Από Απρίλιο σε Απρίλιο, ο μόνος μήνας κατά τον οποίο οι πωλήσεις ακριβών συσκευών ξεπέρασαν το όριο των 20 ποσοστιαίων μονάδων, φτάνοντας το 23,2%, ήταν ο Νοέμβριος του 2012, όταν έφτασε στην ελληνική αγορά το iPhone 5 της Apple, ενώ τον Οκτώβριο το μερίδιο των premium συσκευών είχε συρρικνωθεί στο ελάχιστο, για το σχετικό διάστημα, 8,1%.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα