Τέσσερις ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στην Αυστρία!

06:07 17/4/2013 - Πηγή: TNSite

Εννέα character posters από το παράξενο κοινωνικό θρίλερ «Snowpiercer» του Τζουν Χο Μπονγκ κυκλοφόρησαν και με αποκορύφωμα την ολική μεταμόρφωση της Τίλντα Σουίντον έρχονται να μας τρομάξουν, να μας μπερδέψουν και να μας ενθουσιάσουν. Το σίγουρο είναι ότι αρκετές από τις φυσιογνωμίες των αφισών θα προτιμούσαμε να μην τις συναντήσουμε ως συνταξιδιώτες σε βραδινό τρένο.

Εκτός από τη Σουίντον, ο Κορεάτης του «The Host» και του «Mother» κατάφερε να φέρει στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία τον Τζέιμι Μπελ, τον Κρις Έβανς τον Τζον Χερτ, την Οκτάβια Σπένσερ, την Άλισον Πιλ, τον Κάνγκ

– Χο Σονγκ («The Host», «Sympathy for Mr Vengeance» ), τον Εντ Χάρις και τον Γιούαν Μπρέμνερ και να τους βάλει μέσα σε ένα θηριώδες τρένο που ταξιδεύει στο χιόνι μεταφέροντας τους τελευταίους επιζώντες ενός παγετού, καταστροφικού για τον πλανήτη.

Σε αυτό το ταξίδι των τελευταίων επιζώντων οι ταξικές διαφορές του παρελθόντος συνεχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στα βαγόνια του τρένου, όπου πλούσιοι και φτωχοί έχουν συνασπιστεί με τους ομοίους τους ακολουθώντας διαφορετικές συνήθειες κι επίπεδο ζωής. Η ιστορία εμπνέεται από το γαλλικό εικονογραφημένο της δεκαετίας του ’80 «Le Transperceneige» και κάτω από το χιόνι που καλύπτει τον πλανήτη, κρύβεται και πάλι η κοινωνική ανισότητα και σιγοκαίει η φλόγα μιας επαναστατικής πράξης.

Με τα γυρίσματα να έχουν ολοκληρωθεί, η ταινία με την εξαιρετική μουσική του Μάρκο Μπελτράμι και παραγωγό το διασημότερο σύγχρονο Κορεάτη κινηματογραφιστή Παρκ Τσαν Γουκ (που μόλις έκανε το δικό του αγγλόφωνο ντεμπούτο με το «Stoker»), δεν αποκλείεται να περιληφθεί στο πρόγραμμα των Καννών, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη, 18 Απριλίου.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα