Τι κάνει σήμερα ο Μιχάλης Μανιάτης;

16:42 11/9/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Μιχάλης Μανιάτης έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το ρόλο του στην ταινία Άγγελος το 1982. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία που ασχολήθηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα, τους τραβεστί, τις «κακόφημες πιάτσες» καθώς και ολόκληρο το πλαίσιο αντιμετώπισης αυτής της πραγματικότητας από την κοινωνία της εποχής. Το σενάριο μάλιστα της ταινίας βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα ενώ η ταινία προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων, προτού γυριστεί.

Πάντως, παρά τις διφορούμενες κριτικές του Τύπου, η ταινία

γνώρισε πολύ σημαντική εισπρακτική επιτυχία, αγγίζοντας στην πρώτη της προβολή μόνο στους κινηματογράφους της Αθήνας και του Πειραιά τα 300.000 εισιτήρια, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος.

Η ταινία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1982 και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μιχάλη Μανιάτη. Διαγωνίστηκε επίσης στο Φεστιβάλ των Καννών το 1983 έχοντας αρνητική αντιμετώπιση από τους θεατές, ενώ πιο αρνητική αντιμετώπιση δέχθηκε με την προβολή της στο Σικάγο κυρίως από ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, οι οποίες δεν δέχθηκαν την ταύτιση ομοφυλόφιλου- δολοφόνου.

Ο Μιχάλης Μανιάτης αργότερα έπαιξε και σε άλλους ρόλους ενώ μετείχε και στο πάνελ της εκπομπής «Κους-κους». Πλέον, όμως, η ζωή του έχει αλλάξει άρδην. Κι αυτό γιατί ο ηθοποιός και συγγραφέας, δεν ενδιαφέρεται για την γκλάμορους ζωή.

Ο ηθοποιός έχει γίνει μόνιμος κάτοικος της Ηλείας. Έχει μετακομίσει σε παραθαλάσσια περιοχή στο νομό, αφού έχει και ρίζες από εκεί. Και όπως αναφέρει, έχει αρχίσει πλέον να δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε άλλον τομέα από αυτόν που τον είχαμε όλοι συνηθίσει. Όπως αποκάλυψε σε τοπική εφημερίδα και επιβεβαιώνει και στο newsbeast.gr το περιβάλλον του, ο Μιχάλης Μανιάτης ξεκίνησε μια εταιρεία που θα ασχοληθεί με προϊόντα της περιοχής τα οποία θα φέρουν την επωνυμία spitimou Maniatis Home Telling.

Εκτός αυτού ο Μιχάλης Μανιάτης υπό την επωνυμία spitimou θα λειτουργήσει μια σειρά απο φαγάδικα, τύπου franchise, το πρώτο εκ των οποίων θα λειτουργήσει στο κτήριο της παλαιάς δημοτικής αγοράς του Πύργου.

Ο Μιχάλης Μανιάτης μάλιστα παραδέχεται ότι αυτό που τον ενδιαφέρει και αυτό στο οποίο στοχεύει είναι να δημιουργηθούν μαγαζιά που το ντεκόρ τους να κάνει τους πελάτες να νομίζουν ότι είναι στο σπίτι τους. Τον πρώτο καιρό μάλιστα ο ηθοποιός θα βρεθεί να εργάζεται ως μάγειρας. Στόχος είναι τα προϊόντα πάντως που θα προσφέρονται, να παράγονται στην Ηλεία αφού εκεί θα δημιουργηθεί το εργαστήρι της εταιρείας. Σκοπός του ηθοποιού είναι να μείνει πλέον μόνιμα στην Ηλεία και να απομακρυνθεί τελείως από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα