Το αναλλοίωτο πρόσωπο του πολέμου

12:30 5/9/2013 - Πηγή: TNSite
Είναι πιθανότατα η πρώτη φορά από τον Αμερικανικό Εμφύλιο, εδώ και 150 χρόνια, που χρησιμοποιείται στο πεδίο της μάχης η μέθοδος αυτή στη φωτογραφία: η φεροτυπία.

Ο πυροβολητής της αμερικανικής Αεροπορίας και φωτογράφος Ed Drew εστάλη φέτος στο Αφγανιστάν και εκεί αποφάσισε να αποτυπώσει τους συντρόφους του στο στρατό όχι με μία σύγχρονη φωτογραφική μηχανή αλλά με μία ξεπερασμένη τεχνική, αυτή της φεροτυπίας.

Έτσι οι φωτογραφίες του μοιάζουν με αυτές που είχε βγάλει ο φωτογράφος Matthew Brady στον Αμερικανικό Εμφύλιο και θυμίζουν

το πρόσωπο του πολέμου που παραμένει ίδιο στην ουσία του παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.

Ο 32χρονος βρισκόταν στην επαρχία Χελμάντ όταν τράβηξε τις φωτογραφίες αυτές και συχνά άφηνε τη φωτογραφική δουλειά του για να σπεύσει στις στρατιωτικές αποστολές του.

Ο Drew μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και κατατάχθηκε στην αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ένα μήνα μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο. Υπηρέτησε στη βάση Little Rock στο Arkansas και στη συνέχεια στη βάση Yokota κοντά στο Τόκυο.

Όπως λέει, κατά την παραμονή του στην Ιαπωνία ανακάλυψε το πάθος του για την τέχνη κι έτσι άφησε το στρατό και ταξίδεψε για χρόνια στην Ευρώπη επενδύοντας στην καλλιτεχνική του έκφραση.

Το 2008 επέστρεψε στις ΗΠΑ και κατατάχθηκε στην Air National Guard. Ζει πλέον στο Σαν Φρανσίσκο, σπουδάζει γλυπτική και υπηρετεί ως πυροβολητής.

Η δουλειά του θυμίζει το έργο του Αμερικανού πολεμικού φωτογράφου Matthew Brady, που χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο κατά τη μάχη του Gettysburg στον Αμερικανικό Εμφύλιο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα