Το ΑthCon δίνει το παρόν για άλλη μία χρονιά

19:15 5/6/2013 - Πηγή: TNSite

Το AthCon είναι ένα ετήσιο, Ευρωπαϊκό διήμερο συνέδριο το οποίο στοχεύει σε συγκεκριμένους τομείς της ασφάλειας πληροφοριών. Ο στόχος του είναι να προσελκύσει κορυφαίους ειδικούς της ασφάλειας πληροφοριών.

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία του συνεδρίου AthCon 2012, το οποίο είχε καλύψει και το protothema.gr, το συνέδριο επιστρέφει, με νέα συναρπαστικά events, όπως η πρόκληση του Reverse Engineering.

Λίγα από τα θέματα που θα καλυφθούν στη διάρκεια

του AthCon 2013 είναι οι επιθέσεις εκμετάλλευσης (exploitation) και οι διάφορες μορφές δοκιμών διείσδυσης (penetration testing).

Το συνέδριο, έχει ως στόχο να παρέχει ένα χώρο για την εμπεριστατωμένη κατανόηση των μορφών επιθέσεων μέσω της γνώσης των εξελισσόμενων αλλαγών, καθώς και επίγνωση των νέων και αναδυόμενων απειλών.

Μεταξύ των εταιριών οι οποίες υποστηρίζουν το αξιόλογο ετήσιο εγχείρημα είναι και η "Obrela Security Industries" καθώς και η "Symantec" ενώ υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας είναι το Πρώτο Θέμα.

Οbrela Security Industries
H Obrela Security Industries είναι μία εξειδικευμένη εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας Πληροφοριών, νέας γενιάς, που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα και είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μεγάλος χορηγός του συνεδρίου.

Η Obrela παρέχει μια "ομπρέλα” ασφαλείας στην οποία ενσωματώνονται ολοκληρωμένες, εξελιγμένες υπηρεσίες, επιχειρησιακή ευφυΐα και τεχνολογία που στόχο έχουν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ή ακόμα και να υποκαταστήσουν εξ ολοκλήρου τη διαχείριση, την αξιολόγηση, τη λειτουργία και την παρακολούθηση της ορθής λειτουργίας της επιχειρησιακής πολιτικής ασφάλειας των πελατών μας.

Η Οbrela παρέχει την Ασφάλεια Πληροφοριών ως Υπηρεσία (Information Security as a Service) δίνοντας την ευελιξία στον πελάτη να επιλέξει αυτό που ακριβώς χρειάζεται, τη χρονική στιγμή και στο σημείο που το χρειάζεται με ελάχιστη ή μηδαμινή αρχική επένδυση.

Symantec
Στα πλαισια του AthCon 2013 η Symantec διοργανωνει το CyberReadiness Challenge, ένα παιχνίδι-άσκηση στα πλαισια του οποιου οι επαγγελματιες του κλαδου της Ασφαλειας και Πληροφορικής θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμασουν ή να εμπλουτίσουν τις γνωσεις τους στην ασφάλεια.

Παίζοντας σε ένα σενάριο που προσομοιώνει πραγματικές συνθηκες ηλεκτρονικών επιθέσεων ο παίκτης θα μπει στη θέση των χάκερς, θα μάθει πώς επιτυγχάνονται τέτοιες επιθέσεις καθώς και το τί χρειάζεται να κάνει απο τη μεριά του αμυνόμενου για να προστατεύσει την επιχείρηση του απο τέτοιου είδους επιθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Το AthCon 2013 έχει ήδη αρχίσει με το "Training" κομμάτι του συνεδρίου από τις 4 Ιουνίου. Το συνέδριο θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι και 7 του μήνα. Το γεγονός θα λάβει χώρα στο "Jockey's Country Club"

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του AthCon εδώ

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα