Το «λουκέτο» έφερε αποχή

11:49 6/7/2013 - Πηγή: TNSite

Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Ενώ όλο το Σαββατοκύριακο οι δημοτικοί αστυνομικοί θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Παράλληλα για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ από τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΠΟΕ –ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, διαπιστώθηκε ότι, η πρόταση για τη μετακίνηση των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και πιθανότατα, ούτε του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα η τρόικα επιδιώκει οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθούν άμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ζητεί να μεσολαβήσουν τρεις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα αυτό θα είναι και ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη νέα συνάντηση της τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πάντως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

Την αντίθεσή του στην υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκφράζει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνη, λέγοντας πως «είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ώρα που ο ρόλος της γίνεται όλο και πιο κεντρικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα