Τρέιλερ: O «άγνωστος γνωστός» Ντόναλντ Ράμσφελντ αποκαλύπτεται!

01:39 5/9/2013 - Πηγή: TNSite

Το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Έρολ Μόρις «The Unknown Known» σκύβει επάνω από τις άγνωστες πλευρές μιας πολύ γνωστής κι αμφιλεγόμενης προσωπικότητας της σύγχρονης αμερικανικής πολιτικής σκηνής, του πρώην υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Ράμσφελντ, το όνομα του οποίου παραμένει αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την επίθεση των Αμερικανών στο Ιράκ και την αναζήτηση όπλων μαζικής καταστροφής.

Η ταινία, που προβάλλεται στη Βενετία και στη συνέχεια στο Φεστιβάλ του Τορόντο επιχειρεί

να ρίξει φως στον τρόπο σκέψης του πολιτικού επάνω στην πολύκροτη «Επιχείρηση απελευθέρωσης του Ιράκ». Θυμίζουμε ότι ο Μόρις έχει αποδείξει την ικανότητά του να εκμαιεύει αυτό που θέλει από τους διάσημους συνομιλητές του όπως συνέβη και στο βραβευμένο με όσκαρ «The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara», όπου άνοιξε τα χαρτιά του ένας άλλος πρώην υπουργός Άμυνας συνδεδεμένος με τον πόλεμο του Βιετνάμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Θανάσιμα εργαλεία-η πόλη των οστών»: ένα εκδοτικό φαινόμενο στη μεγάλη οθόνη!

Ο τίτλος παίζει με την ιδέα ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ξέρουμε για πολύ γνωστά πρόσωπα, όπως άλλωστε υπάρχουν αντίστοιχα και γνωστές πρακτικές αγνώστων προσώπων ή – τουλάχιστον στη στρατιωτική πολιτική και στην πολιτική γενικά- πολλές άγνωστες πτυχές με άγνωστους πρωταγωνιστές που παραμένει άγνωστο αν υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να γίνουν ποτέ γνωστές.

Στο τρέιλερ που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση για την τεχνική του Μόρις και τον τρόπο με τον οποίο διευθύνει μια συζήτηση έχοντας απέναντί του έναν από τους πλέον «δαιμονοποιημένους» πολιτικούς της πρόσφατης Ιστορίας της χώρας. Ο Ράμσφελντ πάντως δε δέχεται τον όρο «εμμονή» (με το Ιράκ). Θεωρεί τον εαυτό του «κουλ», γιατί ξέρει ότι όλα είναι πολιτική.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα