Ξεκινά το 2ο Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη

02:56 6/6/2013 - Πηγή: TNSite
Αρχίζουν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι εργασίες του 2ου Greek Investment Forum που διοργανώνουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του, πεντακόσιοι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο εφέτος, έναντι διακοσίων πενήντα πέρυσι, ενώ στο πλαίσιο των επιχειρηματικών συναντήσεων καθορίσθηκαν τετρακόσια πενήντα ραντεβού ελληνικών

εισηγμένων εταιριών με ξένα επενδυτικά funds. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα συζητήσουν για το μακροοικονομικό περιβάλλον, το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και, τέλος, τα μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Προηγήθηκαν του συνεδρίου συνεντεύξεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του προέδρου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Σ. Λαζαρίδη, του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννου Γραμματίδη και του καθ. Γκίκα Χαρδούβελη σε τηλεοπτικούς σταθμούς κι εφημερίδες του οικονομικού Τύπου.

Ακολούθησε συνάντηση των διοργανωτών με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ (Michael Bloomberg).

Τέλος, οι κ.κ. Γραμματίδης και Λαζαρίδης, με δηλώσεις τους, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της χώρας και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, αλλά και την ικανοποίησή τους από την μέχρι χθες πορεία των συμμετοχών στο συνέδριο και από την μεγάλη ανταπόκριση για την οργάνωση μεμονωμένων επιχειρηματικών ραντεβού.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα