Υπέρ ενός μίγματος λιτότητας και αναπτυξιακών πολιτικών ο Ρομπάι

01:15 23/4/2013 - Πηγή: TNSite
Στην ανάγκη εφαρμογής στις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα ενός μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα συνδυάζει κατάλληλα τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με τα μέτρα λιτότητας, αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Σε ομιλία του σε συνέδριο που οργάνωσαν «δεξαμενές σκέψης» στις Βρυξέλλες, ο Ρομπάι υπογράμμισε την ανάγκη για οικονομική σταθερότητα, υγιή

δημόσια οικονομικά, βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε ικανοποίηση για τη βελτίωση που παρατηρείται στην ανταγωνιστικότητα και τα δημοσιονομικά μεγέθη των χωρών του κοινοτικού Νότου, με τον περιορισμό των ελλειμμάτων, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την ανεργία, που δεν εμφανίζουν ακόμη σημάδια ανάκαμψης.

Για τους λόγους αυτούς, όπως τόνισε, θα πρέπει να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες για επανασχεδιασμό προγραμμάτων στο πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κυρίως για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις για διευκόλυνση στην πρόσβαση στις πιστώσεις, ώστε να αποκατασταθεί η «ομαλή χρηματοδότηση» προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος σε διδάγματα από τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι επέμεινε στην ανάγκη ολοκλήρωσης της τραπεζικής ενοποίησης με τη δημιουργία του ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης των τραπεζών αλλά και της εποπτείας τους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα