Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι!!!!

06:29 7/6/2013 - Πηγή: TNSite

Πιο πλούσια δεν υπάρχει!!! Aπό τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι300 γραμμάρια τυριά που λιώνουν τριμμένα200 γραμμάρια μπέικον ή καπνιστό ζαμπόν ή λουκάνικα250 γραμμάρια μανιτάρια μικρά ή μεγάλα σε κομμάτια1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο250 γραμμάρια βούτυρο800 γραμμάρια γάλα πλήρες6 κουταλιές της σούπας αλεύριαλάτιπιπέριμαϊντανό1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά2 αυγάελαιόλαδο

Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι

να χάσουν τα υγρά τους. Λίγα λεπτά πριν προσθέτουμε και το αλλαντικό σε κομμάτια μεγέθους ζαριού για να σοταριστουν και αυτά. Αφαιρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 6 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και το μείγμα να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Θέλει λίγα μπράτσα αλλά μια χαρά θα τα πάτε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για να πήξει η σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε να μην έχει γεύση αλευριού αλλιώς αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα τα 2 αυγά χτυπημένα και μετά προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα μανιτάρια, τα τυριά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πάπρικα και δοκιμάζουμε αν θέλει να ρίξουμε αλάτι και πιπέρι. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό για να μπει εύκολα γλυστρώντας μέσα στο ταψάκι.

Με τα δυό μας χέρια δουλεύουμε το καταΐφι και το «ξάνουμε» έτσι ώστε να είναι αφράτο και πλούσιο. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε απαλά τα 2/3 από το κανταΐφι. Με ένα πινέλο στάζουμε αρκετό από το βούτυρο επάνω στο κανταΐφι μας. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση που θα είναι μπόλικη μπόλικη!!! Πάνω της βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πιέζουμε με τα χέρια μας την πίτα αλαφρά για να ενωθούν όλες οι στρώσεις μεταξύ τους και ψήνουμε για μια ώρα και ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα