Ζητούν την ίδρυση οργανισμού πιστοποίησης μετρήσεων στο Ίντερνετ

15:42 4/6/2013 - Πηγή: TNSite

Η Vnet σε συνεργασία με την Abacus Research.

Την ανάγκη ίδρυσης ελληνικού αυτόνομου οργανισμού πιστοποίησης μετρήσεων στο Διαδίκτυο, δηλαδή του ελληνικού ABC (Audit Bureaux of Circulations), έκαναν σαφή με επιστολή προς τον IAB, η Vnet σε συνεργασία με την Abacus Research.

Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών έγινε κατόπιν της απόφασης που πήρε ο ΙΑΒ, να ζητήσει από την ΕΝΕΔ (Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου) να συμπεριλάβει και τους υπόλοιπους

ιστοτόπους -δηλαδή των εκδοτών που δεν είναι μέλη της- εκτός της μέτρησης που θα διενεργεί και στην πιστοποίηση, μέσω του Ισπανικού Οργανισμού Πιστοποίησης OJD.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον IAB οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών (Vnet & Abacus) «μία αδιάβλητη και ανοιχτή σε όλους αγορά, είναι επιτακτική ανάγκη» και συνεχίζουν στην ίδια επιστολή «είναι πάρα πού σημαντικό η πιστοποίηση των μετρήσεων επισκεψιμότητας, να γίνει με τρόπο που δεν αφήνει καμία σκιά και υπόνοια για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης από τον οποιονδήποτε».

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Μετρήσεων θα πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες, με σκοπό την πρόοδο όλων των συμμετεχόντων αλλά και την ενδυνάμωση της ελληνικής ψηφιακής αγοράς η οποία εξελίσσεται ραγδαία.

Ο ΙΑΒ Hellas έχει ζητήσει από την ΕΝΕΔ (Ενωση Εκδοτών Διαδικτύου) να συμπεριλάβει στη μέτρηση και την πιστοποίηση που οργανώνει για τα μέλη της και τους ιστοχώρους των υπολοίπων εκδοτών.

Η ΕΝΕΔ, έχει αρχικά δεχθεί να τους συμπεριλάβει -με όρους που καθορίζει εκείνη- στη μέτρηση αλλά όχι και στην πιστοποίηση. Με νεότερο αίτημα, ο IAB επανήλθε και ζήτησε να συμπεριληφθούν όλοι και στην πιστοποίηση, μέσω ΕΝΕΔ και OJD. Η ΕΝΕΔ επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Συμβαίνει λοιπόν μέσω αυτών των χειρισμών να οδηγείται το σύνολο της αγοράς προς μια λύση μέτρησης και πιστοποίησης, τους όρους της οποίας -εφόσον δεχθεί το αίτημα- θα καθορίζει μόνο η ΕΝΕΔ δηλαδή ένα υποσύνολο της αγοράς, βάσει των ιστοτόπων που διαθέτει.

Με αυτό τον τρόπο εξαιρείται μεγάλος αριθμός ελληνικών ιστότοπων, που είτε δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους όρους που έχουν τεθεί, είτε δεν επιθυμούν να λειτουργήσουν κάτω από αυτή την ομπρέλλα.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρείες (Vnet & Abacus) που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία είναι οι μοναδικές ελληνικές εταιρείες που παρέχουν ολοκληρωμένες μηνιαίες υπηρεσίες έρευνας και μέτρησης κατά τα διεθνή πρότυπα στους ελληνικούς ιστοχώρους μέχρι σήμερα, με το σύστημα μέτρησης επισκεψιμότητας και ανάλυσης κοινού Webrating που έχουν δημιουργήσει και εντάξει στην ελληνική αγορά από το τέλος του 2011.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών Τάκης Μαραλέτος , επικεφαλής της Vnet, και Αλέξης Αθανασιάδης, επικεφαλής της Abacus Research καλούν τον ΙΑΒ HELLAS αλλά και τις υπόλοιπες οργανώσεις (ΣΔΕ, ΕΔΕΕ, ΣΕΔΕΑ) των οποίων τα μέλη εμπλέκονται στην ψηφιακή αγορά, να σταθούν αρωγοί στην πρωτοβουλία αυτή, για μία ολοκληρωμένη, διαφανή και αναπτυσσόμενη αγορά, και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη αυτού του Ελληνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Μετρήσεων.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα