Δεν τα «βρήκαν» διοίκηση & εργαζόμενοι - Αναβλήθηκαν οριστικά οι συνεδριάσεις

18:35 21/2/2012 - Πηγή: SPNews

Μετά από περίπου 8 ώρες διαβουλεύσεων διοίκηση και εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν μια κοινή συνισταμένη με αποτέλεσμα να αναβληθούν οριστικά οι σημερινές συνεδριάσεις του δήμου.

Η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

Παρά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις που κράτησαν όλη την ημέρα ανάμεσα στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων στο Δήμο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

οκτάμηνης διάρκειας που λύθηκαν αυτοδικαίως, η αντιπρόταση της δημοτικής Αρχής επί του αιτήματος των πρώην συμβασιούχων για το θέμα των Πάγιων και Διαρκών Αναγκών του τομέα Καθαριότητας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των πρώην συμβασιούχων που συνεδρίαζαν επί του θέματος στην υπό κατάληψη Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι, διεκόπη για πολλοστή φορά η εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και αναβλήθηκε για νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. Αναβλήθηκε επίσης η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον Ισολογισμό του 2010, η νέα ημερομηνία της οποίας επίσης θα ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται πως η εναλλακτική πρόταση της δημοτικής Αρχής ήταν η εξής: «Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχονται σήμερα στον αριθμό των χιλίων πεντακοσίων (1500) θέσεων εργασίας περίπου. Εξ αυτών των θέσεων, εξακόσιες (600) περίπου καλύπτονται από προσωπικό με μόνιμη ή αορίστου χρόνου σχέση εργασίας.

Οι υπόλοιπες έως σήμερα θέσεις καλύπτονται από εργατικό προσωπικό κυρίως από εργαζόμενους με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας, των οποίων οι συμβάσεις λύονται αυτοδικαίως με την παρέλευση του συμφωνηθέντος χρόνου, χωρίς άλλη διατύπωση από τα συμβαλλόμενα μέρη».

Κατάληψη και σήμερα

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατάφερε να ολοκληρωθεί καθώς οι συμβασιούχοι αφού άκουσαν τις παρατάξεις, τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχων καθαριότητας και οικονομικών, ανήρτησαν για ακόμη μια φορά τα σχετικά πανό τους στο μέσο του χώρου, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να διακόπτει την συνεδρίαση.

Θυμίζουμε ότι για τον ίδιο λόγο είχαν διακοπεί και οι προηγούμενες δύο συνεδριάσεις.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά, από τη συνεδρίαση σε άλλο χώρο, μέχρι και την χρησιμοποίηση της αστυνομίας.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η δημοτική παράταξη της Πρωτοβουλίας για να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση σχετικά με τη στάση απέναντι στους συμβασιούχους.

ΩΡΑ 18:40

Ακόμα διαβουλεύονται οι συμβασιούχοι, οι οποίοι δεν έχου πάρει την απόφασή τους για την συνέχεια ή μη της κατάληψης του δημοτικού συμβουλίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται έξω από την αίθουσα και περιμένουν τις αποφάσεις των εργαζομένων.


Καλή θέληση στην αρχή – Μετά οργή και διακοπή

Πριν διακόψουν βιαίως τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι πρώην συμβασιούχοι είχαν επιδείξει καλή θέληση αφήνοντας το δημοτικό συμβούλιο να πάρει κάποιες επείγουσες αποφάσεις.

Όμως στην διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο

Keywords
Τυχαία Θέματα