Cookies μαρεγκάτα

Μια ακόμα συνταγή για cookies θα σκεφτείτε και ίσως την προσπεράσετε αδιάφορα!
Εεεεεε…. που πάτε??
Μη φεύγετε, σταθείτε να σας πω γιατί αυτά τα cookies δεν είναι σαν τα άλλα.
Πρώτα απ’ όλα δεν έχουν καθόλου αλεύρι και καθόλου βούτυρο, άρα είναι πιο υγιεινά.
Είναι τραγανά εξωτερικά, μαστιχωτά και μαλακά όταν τα δαγκώνεις και απίστευτα σοκολατένια!
Είναι πανεύκολα να τα φτιάξετε.
Είναι το τέλειο μπισκοτάκι για να συνοδεύσετε
το καφεδάκι σας, γιατί η γεύση του αναδεικνύει και κάνει ακόμα πιο απολαυστική την γεύση και το άρωμα του καφέ σας!
Σας έπεισα????
Πάμε τότε να τα φτιάξουμε!
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)

Χρειαζόμαστε:
300 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
4 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες άρωμα
1/4 κουταλάκι αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα σε νιφάδες ή κουβερτούρα σε σταγόνες ή τριμμένη κουβερτούρα
Στην πράξη:
Κοσκινίζουμε με ένα σουρωτήρι το κακάο.
Αυτό το κάνουμε πάντα όταν χρησιμοποιούμε κακάο σε μια συνταγή, δεν το παραλείπουμε ποτέ.
Βάζουμε το κακάο σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να υγρανθεί το μείγμα το στερεών υλικών και να γίνει λείο.
Τέλος προσθέτουμε και τις νιφάδες ή σταγόνες κουβερτούρας, ή την τριμμένη σοκολάτα.
Στρώνουμε χάρτινα θηκάκια στο μαφινοταψάκι και τα βουτυρώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο από την εσωτερική μεριά.
Αυτό το κάνουμε γιατί το μείγμα των cookies έχει την ιδιότητα να κολλάει.
«Υγραίνοντας» όμως τα χάρτινα θηκάκια, δεν θα έχουμε πρόβλημα μετά το ψήσιμο.
Σε κάθε θηκάκι βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσεκτικά αφαιρούμε τα χάρτινα θηκάκια.
Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Cookies,